Prinsesstårta (Svensk prinsessekake)


"Prinsesstårta" er en svensk klassiker, og ikke uten grunn. Kaken er fylt med masse luftig vaniljekrem og pynter opp ethvert kakebord med sitt vakre og feminine utseende.

Dette er virkelig en drøm av en kake!

 

Ingredienser: 

Kakebunn:
♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 1 dl kokende vann
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver

Fyll:
♥ 3 ss jordbærsyltetøy
♥ 3 dl kremfløte
♥ 5 dl ferdig vaniljekrem

Pynt:
♥ 400 g grønn marsipan
♥ rosa marsipanrose
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte: 

Kakebunn: 

Visp tykk eggedosis av egg og sukker (piskingen tar ca. 20 min). Tilsett det varme vannet ved slutten av piskingen. Sikt i det tørre og rør deigen forsiktig sammen. Hell i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca. 50 min. Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i 3 bunner.

 

Fyll og pynt: 

Smør jordbærsyltetøy på den nederste bunnen. Bre over ca. 2 dl av vaniljekremen. Pisk kremfløten til krem. Bland resten av vaniljekremen med ca. 1 dl pisket krem og fyll i det andre kakelaget. Ha resten av den piskede kremen over kaken og lag en kuppelfasong på toppen.

Dekk kaken med grønt marsipanlokk. Sikt over litt melis og plasser en rosa marsipanrose på toppen av kaken.

 

 

Tips: 

♥ Det kan føles tungvint å farge 400 g marsipan grønt ved å kna inn konditorfarge, men denne kaken skal nå en gang ha grønt lokk. I Sverige er "Prinsesstårta" så kjent at man kan få kjøpt ferdig utkjevlede marsipanlokk med grønn farge. Er du heldig, finner du det samme i norske nettbutikker som selger kakeutstyr, ellers er det bare å brette opp armene og kna i vei. 😊

 

Nydelig, svensk klassiker! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Prinsesstårta (Svensk prinsessekake)
Ingredienser

Kakebunn:
3 egg
3 dl sukker
1 dl kokende vann
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver

Fyll:
3 ss jordbærsyltetøy
3 dl kremfløte
5 dl ferdig vaniljekrem

Pynt:
400 g grønn marsipan
rosa marsipanrose
melisdryss

Fremgangsmåte

Visp tykk eggedosis av egg og sukker (piskingen tar ca. 20 min). Tilsett det varme vannet ved slutten av piskingen. Sikt i det tørre og rør deigen forsiktig sammen. Hell i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca. 50 min. Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i 3 bunner.

Smør jordbærsyltetøy på den nederste bunnen. Bre over ca. 2 dl av vaniljekremen. Pisk kremfløten til krem. Bland resten av vaniljekremen med ca. 1 dl pisket krem og fyll i det andre kakelaget. Ha resten av den piskede kremen over kaken og lag en kuppelfasong på toppen.

Dekk kaken med grønt marsipanlokk. Sikt over litt melis og plasser en rosa marsipanrose på toppen av kaken.

Tips

Det kan føles tungvint å farge 400 g marsipan grønt ved å kna inn konditorfarge, men denne kaken skal nå en gang ha grønt lokk. I Sverige er "Prinsesstårta" så kjent at man kan få kjøpt ferdig utkjevlede marsipanlokk med grønn farge. Er du heldig, finner du det samme i norske nettbutikker som selger kakeutstyr, ellers er det bare å brette opp armene og kna i vei. 😊

3 kommentarer

Hei!
Jeg lurer på om man skal skjære kaken i 3 deler eller i 2 deler?
Jeg skal bake prinsesstårta til farmoren min som fyller år, og det er første gangen jeg baker bløtekake/prinsessekake.
takk for gode oppskrifter;)

Fra Malin Curie;)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift