Krydderbiter med tyttebær

Her har du en SVÆRT god krydderkakeoppskrift!

Kaken inneholder både tyttebærsyltetøy og hele tyttebær (friske eller frosne). Surmelk sørger for spesielt myk konsistens. Kaken er dessuten rask å lage fordi deigen bare skal røres sammen.

Oppskriften er til liten langpanne. Se også oppskriften på Krydderbiter med blåbær.

Krydderbiter med tyttebær
Ingredienser

75 g smør
4 dl kefir
3 dl sukker
1,5 ts kanel
1 ts nellik
0,5 ss natron
5 dl hvetemel
5 ss tyttebærsyltetøy
3 ss hele tyttebær (friske eller frosne)

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland alt bortsett fra tyttebær sammen i en bakebolle. Bruk en stålvisp, slik at alle klumper fjernes. Rør så i tyttebærsyltetøy og tyttebærene (frosne tyttebær trenger ikke å tines).

Hell deigen i en liten langpanne (ca 20x30 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 190°C i 35 min.

Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i firkanter.

Tips

Sikt eventuelt over litt melis til pynt.

Kaken er kjempefin å fryse!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Prøvde denne idag. Fantastisk god Hvis jeg ønsker å lage den i rund form 26 cm hvor mange grader og hvor lang tid ville du anbefalt da?

Hei! Kan jeg bruke svartsurbær i tillegg til tyttebærsyltetøy? (Har ikke tyttebær)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift