Brukere online: 1831
Brukere i dag: 38146
Brukere siste 7 dager: 197118
Disse pepperkakene er dødsgode - og du slipper kjevling!
Nydelig smak av krydder og mandler!
Oppskriften gir ca 70 stk.
200 g smør
200 g sukker
1 dl lys sirup
2 ts kanel
2 ts ingefær
1 ts nellik
1 ts natron
350 g hvetemel
125 g mandler
Skåld mandlene og tørk dem godt før de hakkes opp og settes til side.
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Varm opp sirupen litt (det blir da lettere å måle opp 1 dl) og rør sirupen inn i smørkremen. Bland i krydderet og natron. Elt inn hvetemelet og hakkede mandler.
Form deigen til jevnstore pølser, ca 4 cm i diameter. Legg dem på et brett og pakk plast rundt. Sett dem et par timer i kjøleskapet til de er faste (eventuelt over natten).
Skjær pølsene i skiver med en skarp kniv. Legg skivene på bakepapirdekkede stekeplater. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 5-10 min, til de er gyldne. Avkjøl kakene en stund på platen før de flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.
"Pepperkakeskiver med mandler" oppbevares i tettsluttet kakeboks, slik at de holder seg sprø.
Se også oppskrift på "Verdens beste pepperkaker".
1 kommentar
Hei, disse såg så gode ut, så
Hei, disse såg så gode ut, så nå ligger deigpølsene til kjøling. Det jeg lurer på er hvor tykke du skjærer skivene ?
Skriv ny kommentar