Brukere online: 216
Brukere i dag: 1948
Brukere siste 7 dager: 200585
Hei dere!
Jeg vil først takke dere for overveldende koselig respons da jeg viste frem coveret på den nye julekakeboken min i sosiale medier for et par dager siden! Så gøy at så mange av dere liker forsiden av boken. Jeg er så stolt av denne juleboken og gleder meg til dere kan få bla i den og se innholdet!
Boken "Det søte liv - Julens deiligste kaker" inneholder 200 oppskrifter og dekker virkelig alt det beste av kaker, konfekt og desserter til jul! Den sendes etter planen til trykken om ca. 14 dager og kommer inn til alle bokhandlerne i løpet av de første par ukene av oktober. Mer info får dere da.
♥
Men det er ikke jul helt enda her på bloggen, så i dag vil jeg gi dere en søt og nydelig kake med friske bringebær.
Selve kakebunnen er en type mazarinkake som lages med ekte marsipan i deigen.
Røde bringebær og grønne pistasjnøtter gir lekker farge til den kritthvite glasuren.
Ingredienser:
Mazarinkake:
♥ 250 g ekte marsipan
♥ 250 g sukker
♥ 250 g smør
♥ 4 egg
♥ 65 g hvetemel
♥ 125 g bringebær
♥ 50 g pistasjnøtter
Marengsglasur:
♥ 2 eggehviter
♥ 300 g melis
♥ 1 ss sitronsaft
Pynt:
♥ 125 g bringebær
♥ 30 g pistasjnøtter
Fremgangsmåte:
Mazarinkake:
Ha marsipan, sukker, mykt smør og eggene i en food processor. Kjør på full hastighet helt til du får en glatt og klumpfri masse. Ha massen i en bakebolle og vend inn hvetemelet.
Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Del bringebærene i to og stikk dem ned i deigen.
Skåld pistasjnøttene ved å ha dem noen minutter i varmt vann (se tips). Gni av det ytterste skallet slik at grønnfargen på nøttene kommer bedre frem. Spar noen pistasjnøtter til pynt og strø resten over deigen.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 170°C i 45 - 60 minutter (sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt). Dekk til kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden for å unngå at den blir for mørk på toppen.
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen og hvelv den over på et fat. Dra av bakepapiret.
Marengsglasur:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og sitronsaft og pisk videre til en tykk, blank og fin glasur.
Pynting:
Bre marengsglasuren over kaken i et tykt lag.
Pynt med bringebær og pistasjnøtter.
Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
Superlekker kake! Og ekstra stilig når pistasjnøttene skåldes så de blir skikkelig grønne!
Kake for skikkelige søtmonser ..
YUM!
Tips:
♥ Ekte marsipan har høyt innhold av mandler (minimum 50 og egner seg godt til steking. Ikke bruk vanlig figurmarsipan i kaken. Ekte marsipan fås kjøpt i de fleste, norske matbutikker.
♥ For å få bort det tørre, grå skallet på pistasjnøttene, kan de skåldes på samme måte som man skålder mandler. Man legger pistasjnøttene i kokende vann til det ytre, tørre laget med skall kan løsnes lett og den grønne fargen kommer mye bedre frem. Tørk nøttene godt før de brukes.
♥ Merk at dette er en temmelig søt kake, siden mazarinbunnen inneholder marsipan og marengsglasuren også er temmelig søt. Derfor er det viktig å friske opp kaken med bringebær på toppen og inni kaken. Andre syrlige bær kan også brukes.
♥ Mazarinkaken er også veldig god uten marengsglasur, og kan serveres med bare et enkelt melisdryss.
Deilig med en kopp varm kaffe til denne kaken her!
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Mazarinkake:
♥ 250 g ekte marsipan
♥ 250 g sukker
♥ 250 g smør
♥ 4 egg
♥ 65 g hvetemel
♥ 125 g bringebær
♥ 50 g pistasjnøtter
Marengsglasur:
♥ 2 eggehviter
♥ 300 g melis
♥ 1 ss sitronsaft
Pynt:
♥ 125 g bringebær
♥ 30 g pistasjnøtter
Mazarinkake:
Ha marsipan, sukker, mykt smør og eggene i en food processor. Kjør på full hastighet helt til du får en glatt og klumpfri masse. Ha massen i en bakebolle og vend inn hvetemelet.
Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Del bringebærene i to og stikk dem ned i deigen.
Skåld pistasjnøttene ved å ha dem noen minutter i varmt vann (se tips). Gni av det ytterste skallet slik at grønnfargen på nøttene kommer bedre frem. Spar noen pistasjnøtter til pynt og strø resten over deigen.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 170 °C i 45-60 minutter (sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt). Dekk til kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden for å unngå at den blir for mørk på toppen.
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen og hvelv den over på et fat. Dra av bakepapiret.
Marengsglasur:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og sitronsaft og pisk videre til en tykk, blank og fin glasur.
Pynting:
Bre marengsglasuren over kaken i et tykt lag.
Pynt med bringebær og pistasjnøtter.
Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
♥ Ekte marsipan har høyt innhold av mandler (minimum 50 og egner seg godt til steking. Ikke bruk vanlig figurmarsipan i kaken. Ekte marsipan fås kjøpt i de fleste, norske matbutikker.
♥ For å få bort det tørre, grå skallet på pistasjnøttene, kan de skåldes på samme måte som man skålder mandler. Man legger pistasjnøttene i kokende vann til det ytre, tørre laget med skall kan løsnes lett og den grønne fargen kommer mye bedre frem. Tørk nøttene godt før de brukes.
♥ Merk at dette er en temmelig søt kake, siden mazarinbunnen inneholder marsipan og marengsglasuren også er temmelig søt. Derfor er det viktig å friske opp kaken med bringebær på toppen og inni kaken. Andre syrlige bær kan også brukes.
♥ Mazarinkaken er også veldig god uten marengsglasur, og kan serveres med bare et enkelt melisdryss.
3 kommentarer
Denne både ser og høres
Denne både ser og høres skikkelig god ut. Kan jeg fryse denne med kremen på?
Hei, ja det går, men kremen
Hei, ja det går, men kremen er temmelig klissete. Ville vel anbefalt å fryse kaken uten glasuren på for å unngå søl :-)
Hei! Stemmer det at det ikke…
Hei! Stemmer det at det ikke skal være bakepulver i denne? Den ble veeeldig tung! A la brownie.
Skriv ny kommentar