Brukere online: 610
Brukere i dag: 298
Brukere siste 7 dager: 195719
Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. Bixit)
100 g smør
Fyll:
1 pk sitrongelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost (f.eks. Philadelfia)
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Pynt:
1 pk stikkelsesbær- eller kiwigelépulver
2,5 dl kokende vann
4 kiwi
Knus kjeksen i en morter eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. (Alternativt: bruk den nye typen kakeform som kombinerer springform med kakefat, se bildet.) Sett formen kaldt.
Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Løs opp stikkelsesbær- eller kiwigelépulveret til topplokket i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Hell i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Skrell kiwifrukten og del opp i tynne skiver. Del skivene i to og legg de halve skivene lett overlappende langs kanten på kaken.
Ønsker du mindre ostesmak, kan du bruke 125 g kremost i stedet for 200 g(bruk f.eks. 1 pk Tine kremost i stedet for 1 pk Philadelfia).
Ikke bruk hurtiggelé til denne kaken.
Bruk elektrisk mikser når du blander fyllet, slik at blandingen blir helt jevn.
Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.
Det er min erfaring at kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett fra kjøleskapet, så jeg pleier å la kaken stå i romtemperatur en liten stund før severing. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.
Ikke fall for fristelsen å legge kiwifrukten direkte på ostefyllet og så helle stikkelsesbærgeléen over. Et enzym i kiwifrukten gjør at geléen ikke kommer til å stivne da.
Kaken er holdbar i kjøleskapet!
2 kommentarer
Dette så veldig godt ut!
Dette så veldig godt ut!
Hei, går ikke geleen i…
Hei, går ikke geleen i oppløsning når du legger på fersk kiwi?
Skriv ny kommentar