Brukere online: 72
Brukere i dag: 1451
Brukere siste 7 dager: 195577
Pinot Noir er en mørkeblå drue som opprinnelig stammer fra Burgund i Frankrike. Rødvinen som lages av Pinot Noir-druen er eksklusiv, og blir lett, tørr og fruktig.
I denne sjokoladekaken brukes Pinot Noir i kakedeigen, som harmonerer nydelig med mørk sjokolade og smaken av bjørnebær. Kaken er fylt med bjørnebærsyltetøy (men solbær- eller blåbærsyltetøy kan også brukes), og kaken glaseres med mørk sjokoladeglasur.
En vidunderlig god sjokoladekake som gjør seg ekstra godt i voksne selskap!
Ingredienser:
Kakebunner:
♥ 100 g smør
♥ 60 g sukker
♥ 170 g brunt sukker
♥ 2 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 175 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 60 g kakaopulver
♥ 2 dl Pinot Noir (se tips)
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 180 g bjørnebær (se tips)
Fyll:
♥ ca. 1 dl bjørnebærsyltetøy (se tips)
Glasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 100 g kokesjokolade
Pynt:
♥ bjørnebær (se tips)
♥ gullfargede sjokoladelinser (se tips)
Fremgangsmåte:
Kakebunner:
Pisk sammen romtemperert smør, hvitt og brunt sukker. Tilsett eggene og vaniljeekstrakt og pisk til en luftig smørkrem.
Sikt hvetemelet sammen med bakepulver og kakao. Vend dette inn i deigen sammen med rødvinen.
Bland til slutt inn grovt hakket kokesjokolade (eller mørke chocolate chips).
Fordel deigen i to runde former (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Legg på bjørnebær (se tips) og dytt bærene lett ned i deigen.
Stek kakebunnene midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til de er gjennomstekte. La dem bli helt kalde i formene.
Fyll:
Ta de avkjølte kakebunnene ut av formene og fjern bakepapiret.
Hullene i kaken kommer selvfølgelig av bjørnebærene jeg la på deigen før steking. 😉
Sett den ene kakebunnen på et fat og fordel over et tykt lag med bjørnebærsyltetøy.
Bruk rikelig med syltetøy slik at gropene i kaken blir fylt opp med syltetøy.
Legg over den andre kakebunnen opp ned, slik at overflaten på kaken blir glatt.
Glasur og pynt:
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelene av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn. La den avkjøles i romtemperatur i 30 minutter.
Fordel glasuren deretter over kaken.
Pynt med bjørnebær (som gjerne kan sprayes med gullspray, se tips) og sjokoladelinser.
Sett kaken i kjøleskapet i et par timer før servering.
Herlig, "voksen" sjokoladekake med mørk sjokolade og fruktig smak.
Sett denne kaken på bordet som avslutning på gourmet-middagen! 😍
Tips:
♥ Pinot Noir rødvin kjøpes på polet. Finnes i mange varianter. Jeg brukte her denne vinen, men ikke føl deg bundet av det.
♥ Kakebunnene bør stekes hver for seg siden den ellers vil være vanskelig å dele i to bunner.
♥ Til kakebunnene kan du like gjerne bruke frosne som friske bjørnebær. I tilfelle bærene er frosne, trenger de ikke å tines før du har dem på kakedeigen før steking.
♥ Bjørnebærene du bruker til pynt bør være ferske, for frosne avgir væske når de tiner. Man får kjøpt spiselig gullspray som du kan spraye på bjørnebærene for å gjøre dem ekstra lekre. Gullfargede sjokoladelinser fås kjøpt i nettbutikker som selger kakepynt.
♥ Det er ikke så lett å finne ferdiglaget bjørnebærsyltetøy i butikkene, men lag gjerne hjemmelaget bjørnebærsyltetøy av friske eller frosne bjørnebær. Du kan alternativt bruke solbær- eller blåbærsyltetøy. Som fyll brukte jeg her hjemmelaget Solbær-, blåbær- og bjørnebærsyltetøy.
Spennende ingredienser i denne sjokoladekaken!
Det smaker ikke særlig vin av sjokoladekaken, men vinen er likevel med på å gi kaken er fruktig smak.
♥ Kaken blir god av å stå kjølig i noen timer før servering, slik at syltetøyet får trukket litt inn i kakebunnene.
♥ Denne kaken er nydelig å servere sammen med pisket fløtekrem!
Håper du fikk lyst til å teste ut denne lekre sjokoladekaken!
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Kakebunner:
♥ 100 g smør
♥ 60 g sukker
♥ 170 g brunt sukker
♥ 2 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 175 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 60 g kakaopulver
♥ 2 dl Pinot Noir (se tips)
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 180 g bjørnebær (se tips)
Fyll:
♥ ca. 1 dl bjørnebærsyltetøy (se tips)
Glasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 100 g kokesjokolade
Pynt:
♥ bjørnebær (se tips)
♥ gullfargede sjokoladelinser (se tips)
Kakebunner:
Pisk sammen romtemperert smør, hvitt og brunt sukker. Tilsett eggene og vaniljeekstrakt og pisk til en luftig smørkrem.
Sikt hvetemelet sammen med bakepulver og kakao. Vend dette inn i deigen sammen med rødvinen.
Bland til slutt inn grovt hakket kokesjokolade (eller mørke chocolate chips).
Fordel deigen i to runde former (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Legg på bjørnebær (se tips) og dytt bærene lett ned i deigen.
Stek kakebunnene midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til de er gjennomstekte. La dem bli helt kalde i formene.
Fyll:
Ta de avkjølte kakebunnene ut av formene og fjern bakepapiret.
Sett den ene kakebunnen på et fat og fordel over et tykt lag med bjørnebærsyltetøy.
Legg over den andre kakebunnen opp ned, slik at overflaten på kaken blir glatt.
Glasur og pynt:
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelene av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn. La den avkjøles i romtemperatur i 30 minutter.
Fordel glasuren deretter over kaken.
Pynt med bjørnebær (som gjerne kan sprayes med gullspray, se tips) og sjokoladelinser.
Sett kaken i kjøleskapet i et par timer før servering.
♥ Pinot Noir rødvin kjøpes på polet.
♥ Kakebunnene bør stekes hver for seg siden den ellers vil være vanskelig å dele i to bunner.
♥ Til kakebunnene kan du like gjerne bruke frosne som friske bjørnebær. I tilfelle bærene er frosne, trenger de ikke å tines før du har dem på kakedeigen før steking.
♥ Bjørnebærene du bruker til pynt bør være ferske, for frosne avgir væske når de tiner. Man får kjøpt spiselig gullspray som du kan spraye på bjørnebærene for å gjøre dem ekstra lekre. Gullfargede sjokoladelinser fås kjøpt i nettbutikker som selger kakepynt.
♥ Det er ikke så lett å finne ferdiglaget bjørnebærsyltetøy i butikkene, men lag gjerne hjemmelaget bjørnebærsyltetøy av friske eller frosne bjørnebær. Du kan alternativt bruke solbær- eller blåbærsyltetøy. Som fyll brukte jeg her hjemmelaget Solbær-, blåbær- og bjørnebærsyltetøy.
♥ Kaken blir god av å stå kjølig i noen timer før servering, slik at syltetøyet får trukket litt inn i kakebunnene.
♥ Denne kaken er nydelig å servere sammen med pisket fløtekrem.
3 kommentarer
Kan den stå kaldt over…
Kan den stå kaldt over natten?
Marta: Ja, det kan den
Marta: Ja, det kan den
Ja, kaken kan stå i…
Ja, kaken kan stå i kjøleskapet. Dekk den til med plastfolie, slik at den ikke blir tørr.
Skriv ny kommentar