Brukere online: 1347
Brukere i dag: 40120
Brukere siste 7 dager: 195879
Hei dere!
Håper helgen er bra så langt! Jeg nyter fortsatt herlige sommerferiedager i vakre Marbella.
Her kommer oppskriften på en deilig mandelkake som jeg virkelig kan anbefale. Ricotta erstatter en del av smøret, som gjør at denne kaken blir mindre mektig. Litt vanilje, appelsin og kanel gir nydelig smak.
Denne saftige mandelkaken har italiensk opprinnelse, og er en stor, personlig favoritt!
Kaken er rask å lage og livsfarlig god!
Hvis jeg først lager denne kaken, er det ikke snakk om å klare å stoppe etter et kakestykke.
Ingredienser:
♥ 120 g smør
♥ 270 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ts revet appelsinskall
♥ 0,5 ts kanel
♥ 4 egg
♥ 250 g mandler
♥ 300 g ricotta
♥ 100 g mandelflak
Pynt:
♥ melis
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør sammen med 150 g av sukker, vaniljeekstrakt, appelsinskall og kanel til en skikkelig luftig smørkrem.
Skill eggene. Ha eggeplommene i smørkremen og pisk godt.
Mal mandlene fint og vend dem inn i smørkremen sammen med ricotta.
Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til en tykk, blank marengs. Vend marengsen inn i deigen.
Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) som er smurt og kledd med bakepapir (det skal også være bakepapir oppover kantene av formen). Jevn til overflaten og dryss over mandelflak. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 40-45 minutter.
Ta kaken ut av ovnen og la den bli helt kald i formen.
Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret.
Dryss over melis før servering.
Dra bakepapiret av undersiden og flytt kaken over på et kakefat. Kaken er litt skjør, så vær forsiktig når du gjør dette.
Kaken er så saftig og god at du ikke trenger noe tilbehør, men pisket krem smaker nydelig til.
Er du glad i myke mandelkaker så kommer du til å bli forelsket...
Tips:
♥ Ricotta er en italiensk ferskost som fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker.
♥ Denne mandelkaken holder seg saftig og myk i flere dager hvis du oppbevarer den godt innpakket i plast. Den er også kjempefin å fryse.
♥ For en sitron-variant av denne kaken, se Mandelkake med sitron og ricotta.
Nydelig mandelkake!
Litt vanilje, appelsin og kanel gir deilig smak til denne spesielle kaken.
Nytelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 120 g smør
♥ 270 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ts revet appelsinskall
♥ 0,5 ts kanel
♥ 4 egg
♥ 250 g mandler
♥ 300 g ricotta
♥ 100 g mandelflak
Pynt
♥ melis
Pisk mykt smør sammen med 150 g av sukker, vaniljeekstrakt, appelsinskall og kanel til en skikkelig luftig smørkrem. Skill eggene. Ha eggeplommene i smørkremen og pisk godt. Mal mandlene fint og vend dem inn i smørkremen sammen med ricotta. Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til en tykk, blank marengs. Vend marengsen inn i deigen.
Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) som er smurt og kledd med bakepapir (det skal også være bakepapir oppover kantene av formen). Jevn til overflaten og dryss over mandelflak.
Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 40-45 minutter. Ta kaken ut av ovnen og la den bli helt kald i formen. Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Dryss over melis før servering.
♥ Ricotta er en italiensk ferskost som fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker.
♥ Denne mandelkaken holder seg saftig og myk i flere dager hvis du oppbevarer den godt innpakket i plast. Den er også kjempefin å fryse.
5 kommentarer
Hei
Hei
Jeg bakte denne kaken etter oppskriften.
Den smakte godt, men hadde en undelig konsistens.
Skulle oppskriften inneholdt noe mel, enten i form av hvetemel, potetmel eller mazenna?
Kaken er knallgod. Og hadde
Kaken er knallgod. Og hadde nydelig konsistens.
Bakte denne, men denne
Bakte denne, men denne smuldret bare opp.Men smaken var god.
Hei! Jeg har så lyst til å
Hei! Jeg har så lyst til å bake denne, men har ikke mandelkvern. Tror du kaker blir vellykket hvis man ikke har mandelkvern, men maler mandlene med ble der eller stavmikser?
Nam😋 Ny favoritt! Tusen takk…
Nam😋 Ny favoritt! Tusen takk for oppskrift😊
Skriv ny kommentar