Snickerdoodles

"Snickerdoodles" er en amerikansk kakeklassiker! Kakene kjennetegnes av sin nydelige smak av sukker og kanel. Snickerdoodles skal være sprø utenpå og myke inni. Kakene kan fryses og du kan ta dem opp når det nærmer seg jul, hvis du ikke spiser alle med en gang!

Oppskriften gir 40 stk.

Snickerdoodles
Ingredienser

200 g smør
350 g sukker
2 egg
2 ts vaniljeekstrakt
2 ts bakepulver
600 g hvetemel

Pynt:
1 dl sukker
1 ss kanel

Fremgangsmåte

Pisk sammen smør og sukker. Tilsett eggene, vaniljeekstrakt og bakepulver, og pisk blandingen luftig. Bland til slutt inn hvetemelet til en jevn deig. 

Bland sukker og kanel i en flat suppeskål eller liknende.

Del deigen opp i 40 like store emner, ca. 30 gram deig per kake. Trill hvert emne til runde kuler. Rull kulene i sukker- og kanelblandingen. Sett kulene på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom. Press kulene flate med bunnen av et glass som dyppes i sukker- og kanelblandingen mellom hver kake (dette forhindrer at glasset klistrer seg fast til kakene).

Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i 10 minutter, til kakene er gyllenbrune i kantene.

La kakene avkjøles en stund på platen før de flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Tips

"Snickerdoodles" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Se også oppskrift på "Snickerdoodle Bars".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

9 kommentarer

Hvorfor endret du oppskriften? Den gamle oppskriften med smør, sukker, olje og melis mm var jo fantastisk! Gode kjeks ble det hver gang!

Savner den ‘gamle’ oppskrifta,de kjeksene ble mye bedre enn disse.Jeg bakte etter oppskrifta i juleboka din,som er samme som denne.Ble veldig kompakte.Prøvde da oppskrifta du hadde her inntil nå nylig,som var med olje og melis,og de kjeksene ble veldig mye bedre.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift