Brukere online: 2041
Brukere i dag: 23087
Brukere siste 7 dager: 196086
The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for.
Homer, 800 f.Kr
♥
Ja, superheldig er den som finner seg en slik venn! Og heldig er også den som får smake på denne fantastiske sjokoladekaken!
Amerikansk klassiker!
175 g smør
250 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
2,5 dl sukker
4 store egg
75 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts vaniljeekstrakt
4 ss rømme (se tips)
Fyll og glasur:
2 dl kremfløte
300 g kokesjokolade
Smelt smøret i en kjele. Tilsett sjokoladen oppdelt i biter og ta kjelen av platen. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. Avkjøl.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør i sjokoladeblandingen. Sikt i mel og bakepulver. Bland i vaniljeekstrakt og rømme. Rør forsiktig med en ballongvisp, slik at alle klumper fjernes selv om du rører minst mulig i deigen.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 - 50 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen.
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøl i romtemperatur så kremen får passe smørekonsistens.
Ta den kalde kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner og legg den nederste på et kakefat. Fordel 1/3 av kremen mellom kakebunnene, 1/3 av kremen på toppen av kaken og 1/3 av kremen langsmed sidene. Avkjøl kaken til glasuren har festnet seg.
Du kan bruke enten lettrømme eller seterrømme i kaken (jeg bruker som regel lettrømme).
Rør minst mulig i kakerøren etter at hvetemelet er tilsatt.
Ta kaken ut av kjøleskapet 30 min før servering, slik at kaken spises romtemperert. Da er en best!
3 kommentarer
Hei, jeg tok litt mindre smør
Hei, jeg tok litt mindre smør og stekte den nest nederst i ovnen og da ble den høy og fin. Egner den seg til frysing?
Ja, kaken er fin å fryse! :)
Ja, kaken er fin å fryse! :)
Min datter har bursdag i…
Min datter har bursdag i morgen og ønsket seg Key- Lime Pai, men da det er umulig å få tak i kondensert melk her i Bergen, måtte den planen skrinlegges.
Så det ble altså denne amerikanske kaken i stedet. Kakebunnen så fin ut, men til min store skuffelse var det umulig å dele den i to. Den gikk i 1000 biter. Ble bare rot og styr med hele greia. Får håpe den smaker bra...
Neste bursdag blir det ferdigkjøpt kake igjen.
Skriv ny kommentar