Brukere online: 1606
Brukere i dag: 9086
Brukere siste 7 dager: 195527
Her har du oppskrift på en KJEMPEGOD og utrolig saftig sjokoladekake!
Kaken inneholder revet appelsinskall, som gir nydelig, mild bismak av appelsin til den mørke sjokoladekaken. Kefir gjør kaken holdbar og veldig myk i konsistensen. Kaken er dessuten fylt og dekket med en KNALLGOD sjokoladekrem.
En av mine favorittkaker!
100 g smør
3 dl sukker
2 egg
1,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl kakao
2,5 dl kefir
3,5 dl hvetemel
skall av 1 appelsin
Sjokoladekrem:
150 g smør
2 dl kakao
1 ts vaniljesukker
7 dl melis
1,5 dl appelsinjuice
Pynt:
syltet appelsin eller revet appelsinskall
Pisk mykt smør og sukker lett sammen. Pisk inn eggene. Ha i resten av ingrediensene og pisk på full hastighet i 2 minutter.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten). Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner.
Pisk sammen alle ingrediensene til sjokoladekremen (smøret skal være romtemperert og mykt). Ha halvparten av kremen mellom kakebunnene. Fordel resten av kremen over hele kaken. Pynt kaken eventuelt med litt appelsinskall i strimler (se tips).
Jeg har pyntet kaken med kandiserte appelsinskiver (kjøpt i London). Du kan i stedet pynte med syltet appelsinskall (apsikat), revet appelsinskall, appelsinstrøssel - eller noe helt annet, slik som revet sjokolade.
Kaken holder seg myk og saftig i mange dager hvis den pakkes inn i en plastikpose og oppbevares kjølig. Kaken kan også fryses.
1 kommentar
Prøver denne nå, spennende!
Prøver denne nå, spennende!
Skriv ny kommentar