Brukere online: 2673
Brukere i dag: 32879
Brukere siste 7 dager: 200350
En enkel og god oppskrift som gir 3 saftige hvetestenger. Kjekt å ha på lur i fryseren.
Ønsker du tre ulike typer stenger av samme deig, kan du kombinere denne oppskriften med oppskriftene på "Skolebrødstang" og "Hvetestang med syltetøy", som du også finner her på detsoteliv.no.
50 g gjær
100 g smør
3,5 dl melk
1 dl sukker
0,5 ts kardemomme
ca 1 liter hvetemel
Fyll:
3 dl ferdig vaniljekrem (f.eks. Piano)
Pynt:
5 dl melis
3 ss vann
Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (37°C). Smuldre gjæren i en bakebolle og løs opp i en del av smør-/melkblandingen. Tilsett resten av væsken og bland så i sukker, kardemomme og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (ca 40 min).
Del deigen i 3 emner. Rull hver del til en 30 cm lang pølse og legg på bakepapirkledd stekeplate (ikke sett mer enn 2 stk på en plate). Klem dem flate med hånden. Etterhev i 30 min. Trykk med to fingre en stripe til fyllet i midten av stengene (ca 3 cm bred). Bruk to spiseskjeer og fyll vaniljekrem i stripene. Stek stengene midt i ovnen ved 225°C i 10 min. Avkjøl helt.
Lag melisglasur av melis og vann og smør på sidene av stengene før servering. Del stengene i biter.
Hvetestengene er fine å fryse uten melisglasur.
Personlig har jeg bare gode erfaringer med å fryse dem med glasuren på også. Med ferdig oppdelte og glaserte biter i fryseren er det ingen sak å få uventede gjester. Bitene tiner i løpet av en halvtime.
7 kommentarer
Hei, jeg skal bake denne til
Hei, jeg skal bake denne til bursdag i morgen, men lurer på om det ikke skal være egg i oppskriften? På forhånd takk for svar. Og takk for oppskrift.
Mvh
May-Britt
Oppskriften skal være slik
Oppskriften skal være slik uten egg
Hei. Hvor mange blir det av
Hei. Hvor mange blir det av denne oppskriften?
Det blir 3 store stenger
Det blir 3 store stenger
Heihei:) kan man bruke
Heihei:) kan man bruke tørrgjær i stede for fersk? Og hvor mye tørrgjær da?
1 pk fersk gjær (50 g)…
1 pk fersk gjær (50 g) tilsvarer 1 pk tørrgjær (13 g).
Veldig god oppskrift. Jeg
Veldig god oppskrift. Jeg smuldret gjærer rett i melet, og eltet inn smør i terninger helt til slutt. Ble veldig gode :-)
Skriv ny kommentar