Brukere online: 364
Brukere i dag: 821
Brukere siste 7 dager: 200586
Annonse: Bakeren og kokken
Hei!
Jeg er tilbake fra vinterferie og skriver nå mitt første blogginnlegg etter publisering av nytt design her på Det søte liv. Jeg har lagt særlig vekt på å gjøre designet enklere og renere, i tillegg til at jeg har fått søkefunksjonaliteten ytterligere forbedret. Håper dere er like fornøyde som det jeg er!
Det første jeg gjorde da jeg kom hjem etter reise i går, var å lage disse superdeilige browniesene med kaffe. Etter en 7-timers flytur og litt lite søvn, var det utrolig deilig å sette seg ned på ettermiddagen med en kopp nytraktet kaffe og et stykke av denne herlige kaken.
Jeg har brukt en super kaffetrakter fra Breville som du får kjøpt i den flotte nettbutikken til Bakeren og kokken.
Dette er en flott kaffetrakter i lekker hvit farge med perlemorskimmer. Trakteren er veldig enkel å bruke.
En finesse ved trakteren er blant annet programmerbar timer slik at du kan forhåndsinnstille når du vil at trakteren skal begynne.
Trakteren har også antidrypp-funksjon, beskyttelse mot tørrkoking og en funksjon som holder kaffen varm i en halvtime.
Så deilig når kjøkkenet fylles av duften av nytraktet kaffe...
Det er for tiden kaffedager hos Bakeren og kokken, så sjekk ut gode tilbud!
Men nå over til denne digge oppskriften på Brownies med kaffe:
Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 3,5 dl sukker
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 1 dl nøytral matolje (se tips)
♥ 1 ts salt
♥ 0,5 dl sterk kaffe
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 1,5 dl kakaopulver
♥ 3,5 dl hvetemel
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Visp egg, sukker og vanilje sammen. Pisk inn olje og salt.
Varm opp kaffen (jeg bruker nytraktet kaffe), og smelt sjokoladen sammen med kaffen. Dette kan gjerne gjøres over vannbad eller i mikroen. Rør dette inn i eggeblandingen.
Vend inn kakaopulveret og hvetemelet. Det skal bli en nokså kompakt deig.
Ha kakedeigen i en firkantet form (ca. 20 x 20 cm) som er kledd med bakepapir.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter. Kaken skal være gjennomstekt, men fortsatt litt bløt i midten.
Avkjøl kaken i romtemperatur før den løftes ut av formen og skjæres i firkanter.
Sikt over melis før servering.
Fantastisk gode brownies med voksen kaffesmak. ♥
Ser du hvor herlig konsistens det er på denne kaken..?
Mmmmmmm....
Tips:
♥ Browniesene etter denne oppskriften lages med olje i stedet for smør, som gir en helt spesiell konsistens på kaken. Vær nøye på at du bruker olje med nøytral smak. Rapsolje og solsikkeolje er ok, men ikke bruk soyaolje eller olivenolje som setter smak på kaken.
♥ Jeg har stekt browniesene i en kvadratisk form (20 x 20 cm), som gir nokså høye kakestykker. Steketiden er tilpasset denne formen. Du kan alternativt bruke en liten langpanne (ca 20 x 30 cm). Det gir en lavere kake og du kan da redusere steketiden til 25-30 minutter.
♥ Pass på at du ikke oversteker kaken. Da mister den sin myke konsistens og blir tørr, og det er ikke slik denne kaken skal være. Dette skal bli supermyke og fudgy brownies med bløt kjerne.
♥ Brownies med kaffe holder seg gode i flere dager. Pakk dem inn i plast så de ikke blir tørre. Kakestykkene er kjempefine å fryse. Gi de tinte kakene et nytt melisdryss, så ser de som nylagde ut.
Sjokolade og kaffe er en uslåelig kombinasjon!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 egg
♥ 3,5 dl sukker
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 1 dl nøytral matolje (se tips)
♥ 1 ts salt
♥ 0,5 dl sterk kaffe
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 1,5 dl kakaopulver
♥ 3,5 dl hvetemel
Pynt:
♥ melisdryss
Visp egg, sukker og vanilje sammen. Pisk inn olje og salt.
Varm opp kaffen (jeg bruker nytraktet kaffe), og smelt sjokoladen sammen med kaffen. Dette kan gjerne gjøres over vannbad eller i mikroen. Rør dette inn i eggeblandingen.
Vend inn kakaopulveret og hvetemelet. Det skal bli en nokså kompakt deig.
Ha kakedeigen i en firkantet form (ca. 20 x 20 cm) som er kledd med bakepapir.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter. Kaken skal være gjennomstekt, men fortsatt litt bløt i midten.
Avkjøl kaken i romtemperatur før den løftes ut av formen og skjæres i firkanter.
Sikt over melis før servering.
♥ Browniesene etter denne oppskriften lages med olje i stedet for smør, som gir en helt spesiell konsistens på kaken. Vær nøye på at du bruker olje med nøytral smak. Rapsolje og solsikkeolje er ok, men ikke bruk soyaolje eller olivenolje som setter smak på kaken.
♥ Jeg har stekt browniesene i en kvadratisk form (20 x 20 cm), som gir nokså høye kakestykker. Steketiden er tilpasset denne formen. Du kan alternativt bruke en liten langpanne (ca 20 x 30 cm). Det gir en lavere kake og du kan da redusere steketiden til 25-30 minutter.
♥ Pass på at du ikke oversteker kaken. Da mister den sin myke konsistens og blir tørr, og det er ikke slik denne kaken skal være. Dette skal bli supermyke og fudgy brownies med bløt kjerne.
♥ Brownies med kaffe holder seg gode i flere dager. Pakk dem inn i plast så de ikke blir tørre. Kakestykkene er kjempefine å fryse. Gi de tinte kakene et nytt melisdryss, så ser de som nylagde ut.
2 kommentarer
Vell, jeg ville prøve noe
Vell, jeg ville prøve noe nytt, og valgte derfor denne. Den smakte ikke vondt, men den hadde egentlig ikke noe smak. den smakte et liiite hint av sjokolade, men veldig skuffende ettersom du både hadde tre sjokoladeplater og kakaopulver, noe som jeg nesten glemte å putte nedi fordi det ikke sto i framgangsmåten. Stekte den i 40 min, noe som trolig var litt mye for den var gjennomstekt.
så anbefaler å velge noen andre av de fantastiske kakene her :-)
Hvor brukes kakaopulveret i…
Hvor brukes kakaopulveret i denne oppskriften?
Skriv ny kommentar