Brukere online: 247
Brukere i dag: 913
Brukere siste 7 dager: 195615
Trenger du en liten oppkvikker midt i uken, kan jeg anbefale deg å nyte en Müslibar som lages med nøtter, frø, havregryn, honning og tørket frukt. Dypp gjerne endene i mørk sjokolade.
Disse barene er utrolig gode og gir rask energi!
Dette er også en fin måte å bruke opp rester av nøtter og tørket frukt som du måtte ha liggende i skuffer og skap.
Ingredienser:
♥ 150 g dadler (se tips)
♥ 200 g honning (se tips)
♥ 150 g havregryn (se tips)
♥ 150 g mandler (se tips)
♥ 75 g sesamfrø
♥ 50 g linfrø
♥ 50 g kokos
♥ 150 g rosiner (se tips)
Pynt:
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)
Fremgangsmåte:
Mos dadlene til en fin mos (bruk food processor eller stavmikser til dette). Ha honningen i en kjele og varm opp på svak varme til den blir flytende. Bland daddelmosen med honningen.
Bland havregryn, mandler, frø, kokos og rosiner i en bolle.
Tilsett daddel/honningen-blandingen og bland alt godt sammen.
Finn frem en kvadratisk form (ca. 20 x 20 cm) og kle den med bakepapir. Ha blandingen i formen og press den godt ned og ut i kantene med baksiden av en skje.
Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter.
Avkjøl helt (gjerne minst et par timer i kjøleskapet) før du deler opp i avlange firkanter med en stor kniv.
Løft ut ved å ta tak i bakepapiret.
Del i avlange firkanter.
Hvis barene går litt fra hverandre, er det bare å presse dem sammen igjen.
Smelt kokesjokoladen over vannbad. Dypp endene på barene i den smeltede sjokoladen og legg dem deretter på et brett dekket med bakepapir.
Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet, før du stabler barene i en pose eller boks.
Tips:
♥ Bruk store, bløte dadler. Hvis de du har er tørre, hjelper det å legge dem en stund i kokende vann for å mykne dem opp.
♥ Jeg bruker fast honning (altså ikke flytende akasiehonning), som gjør at barene holder bedre sammen ved avkjøling.
♥ Jeg bruker store havregryn, men små, lettkokte kan også brukes.
♥ Mandler kan byttes ut med hasselnøtter, valnøtter eller pekannøtter - eller en miks av disse - hvis du ønsker.
♥ Rosiner kan byttes ut med tranebær, tørkede aprikosbiter eller fikenbiter.
♥ I stedet for kokesjokolade kan du bruke hvit sjokolade eller melkesjokolade.
♥ Disse barene er også gode uten sjokoladetrekk, og kan da fint oppbevares i romtemperatur. Hvis du dypper barene i smeltet sjokolade, bør du oppbevare dem kjølig slik at sjokoladen ikke blir klissete. De har lang holdbarhet i kjøleskapet og kan også fryses.
Du finner flere andre, digge varianter av Müslibar her på Det søte liv, se f eks Müslibar med chiafrø, Müslibar med nøtter og dadler og Müslibar uten steking.
NAM! Så gode!
Ha en toppen onsdag, kjære deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 150 g dadler (se tips)
♥ 200 g honning (se tips)
♥ 150 g havregryn (se tips)
♥ 150 g mandler (se tips)
♥ 75 g sesamfrø
♥ 50 g linfrø
♥ 50 g kokos
♥ 150 g rosiner (se tips)
Pynt:
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)
Mos dadlene til en fin mos (bruk food processor eller stavmikser til dette). Ha honningen i en kjele og varm opp på svak varme til den blir flytende. Bland daddelmosen med honningen.
Bland havregryn, mandler, frø, kokos og rosiner i en bolle. Tilsett daddel/honningen-blandingen og bland alt godt sammen.
Finn frem en kvadratisk form (ca. 20 x 20 cm) og kle den med bakepapir. Ha blandingen i formen og press den godt ned og ut i kantene med baksiden av en skje.
Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter.
Avkjøl helt (gjerne minst et par timer i kjøleskapet) før du deler opp i avlange firkanter med en stor kniv. Hvis barene går litt fra hverandre, er det bare å presse dem sammen igjen.
Smelt kokesjokoladen over vannbad. Dypp endene på barene i den smeltede sjokoladen og legg dem deretter på et brett dekket med bakepapir. Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet, før du stabler dem i en pose eller boks.
♥ Bruk store, bløte dadler. Hvis de du har er tørre, hjelper det å legge dem en stund i kokende vann for å mykne dem opp.
♥ Jeg bruker fast honning (altså ikke flytende akasiehonning), som gjør at barene holder bedre sammen ved avkjøling.
♥ Jeg bruker store havregryn, men små, lettkokte kan også brukes.
♥ Mandler kan byttes ut med hasselnøtter, valnøtter eller pekannøtter - eller en miks av disse - hvis du ønsker.
♥ Rosiner kan byttes ut med tranebær, tørkede aprikosbiter eller fikenbiter.
♥ I stedet for kokesjokolade kan du bruke hvit sjokolade eller melkesjokolade.
♥ ♥ Disse barene er også gode uten sjokoladetrekk, og kan da fint oppbevares i romtemperatur. Hvis du dypper barene i smeltet sjokolade, bør du oppbevare dem kjølig slik at sjokoladen ikke blir klissete. De har lang holdbarhet i kjøleskapet og kan også fryses.
2 kommentarer
Hei hei,
Hei hei,
Kan honning , linfrø og kokos erstattes med noe annet?
Müslibarene var helt…
Müslibarene var helt nydelige. Veldig fint å lage med barna:)
Skriv ny kommentar