Blåbærmuffins med smuldretopping

Blåbærmuffins med smuldretopping
Ingredienser

4,5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
120 g sukker
125 g smør
1 dl melk
1,5 dl lettrømme
1 egg
2 dl blåbær
2 ss hvetemel

Smuldretopping:
30 g smør
3/4 dl hvetemel
40 g sukker
1 ss vaniljesukker

Fremgangsmåte

Bland mel, bakepulver og sukker i en bakebolle. Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og bland i melken. Ha deretter rømmen i smørmelken og så lettpisket egg. Ha hele blandingen i bakebollen med det tørre i. Bland deigen raskt sammen (ikke rør mer enn nødvendig). Bland rensede blåbær med 2 ss hvetemel slik at bærene blir godt dekket med mel. Vend dette så forsiktig i deigen.

Smelt smøret til toppingen i en liten kjele. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland sammen til en smuldrete deig.

Sett papirformer i et muffinsbrett (se tips). Fordel deigen i muffinsformene. Fordel deretter smuldretoppingen på toppen av hver muffins. Stek muffinsene på brett midt i ovnen ved 180°C i 30 min.

La muffinsene avkjøles litt i brettet. Løsne de fra formen med en skarp kniv. Hvelv dem forsiktig ut av muffinsbrettet.

Tips

Muffinsbrett er nødvendig hvis du vil ha store muffins, ellers vil deigen flyte utover kanten på formene. Bruker du muffinsbrett og lager 12 muffins, vil deigen heve seg godt over kanten på papirformene.

Har du ikke muffinsbrett, må du bruke doble papirformer og lage flere, små muffins. Ikke fyll formen mer enn 3/4 fulle, og reduser steketiden til 15-20 min.

Muffinsene er fine å fryse!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Veldig gode! Brukte frosne bringebær. Satt opp ovns temperaturen til 200grader på slutten for å gi dem farge på toppen. (+ 5 minutter ekstra steketid)
Veldig gode og møre!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift