Brukere online: 843
Brukere i dag: 42042
Brukere siste 7 dager: 197077
Skolebrød får en morsom vri hvis du bytter ut den vanlige, hvite melisglasuren med sjokoladeglasur.
Oppskriften gir 20 stk.
Nam, nam...
Ingredienser:
Gjærdeig:
♥ 50 g gjær
♥ 125 g smør
♥ 5 dl melk
♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 ts kardemomme
♥ ca 1,5 liter hvetemel
Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem (ferdigkjøpt eller hjemmelaget)
Pynt:
♥ 5 dl melis med sjokoladesmak (se tips)
♥ 3 ss vann
♥ 200 g kokos
Fremgangsmåte:
Gjærdeig:
Smelt smør og bland med melk. Varm til lunken (ca. 37°C). Smuldre opp gjæren i en bakebolle og løs opp i en del av den lunkne smør- og melkeblandingen. Bland i sammenpisket egg. Tilsett så sukker, kardemomme og mesteparten av melet til en løs deig.
Heves til dobbelt størrelse (ca 40 minutter).
Forming og steking av bollene:
Ta deigen på bakebordet og kna inn resten av melet. Form store boller som settes på bakepapirkledd stekeplate og trykkes helt flate med hånden. Etterhev i 20 minutter.
Trykk en stor fordypning i midten av hver bolle med fingrene (se tips) og legg en stor spiseskje vaniljekrem i fordypningen.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 10 minutter. Avkjøles helt.
Pynting:
Rør sammen sjokoladeglasuren (se tips) og smør rundt fyllet på bollene.
Ha kokos i en suppeskål e.l. og press i bollene slik at kokosen fester seg i glasuren. La glasuren stivne.
Tips:
♥ Det er viktig at du trykker helt ned til platen når du presser hullet i midten på de etterhevede bollene. Under steking vil bollene heve seg en god del. Hvis du ikke har presset hullet helt godt ned vil vaniljekremen flyte over og renne utover bollene under steking.
♥ Du får nå kjøpt melis med sjokoladesmak i butikkene.
Får du ikke tak i dette, får du samme resultat ved lage hvit melisglasur med vanlig melis og tilsette 1 - 2 ss kakao.
♥ "Sjokoladeskolebrød" er best å fryse uten glasur og kokos fordi melisglasuren ellers kan skalle av.
♥ Et fat med "Sjokoladeskolebrød" og vanlige "Skolebrød" om hverandre ser tøft ut!
By på Sjokoladeskolebrød neste gang du får besøk, det vil garantert slå an!
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Gjærdeig:
50 g gjær
125 g smør
5 dl melk
1 egg
1,5 dl sukker
2 ts kardemomme
ca 1,5 liter hvetemel
Fyll:
5 dl vaniljekrem (ferdigkjøpt eller hjemmelaget)
Pynt:
5 dl melis med sjokoladesmak (se tips)
3 ss vann
200 g kokos
Gjærdeig:
Smelt smør og bland med melk. Varm til lunken (ca. 37°C). Smuldre opp gjæren i en bakebolle og løs opp i en del av den lunkne smør- og melkeblandingen. Bland i sammenpisket egg. Tilsett så sukker, kardemomme og mesteparten av melet til en løs deig. Heves til dobbelt størrelse (ca 40 minutter).
Forming og steking av bollene:
Ta deigen på bakebordet og kna inn resten av melet. Form store boller som settes på bakepapirkledd stekeplate og trykkes helt flate med hånden. Etterhev i 20 minutter.
Trykk en stor fordypning i midten av hver bolle med fingrene (se tips) og legg en stor spiseskje vaniljekrem i fordypningen.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 10 minutter. Avkjøles helt.
Pynting:
Rør sammen sjokoladeglasuren (se tips) og smør rundt fyllet på bollene.
Ha kokos i en suppeskål e.l. og press i bollene slik at kokosen fester seg i glasuren. La glasuren stivne.
Det er viktig at du trykker helt ned til platen når du presser hullet i midten på de etterhevede bollene. Under steking vil bollene heve seg en god del. Hvis du ikke har presset hullet helt godt ned vil vaniljekremen flyte over og renne utover bollene under steking.
Du får nå kjøpt melis med sjokoladesmak i butikkene. Får du ikke tak i dette, får du samme resultat ved lage hvit melisglasur med vanlig melis og tilsette 1 - 2 ss kakao.
"Sjokoladeskolebrød" er best å fryse uten glasur og kokos fordi melisglasuren ellers kan skalle av.
Et fat med "Sjokoladeskolebrød" og vanlige "Skolebrød" om hverandre ser tøft ut!
1 kommentar
jeg liker denne men jeg…
jeg liker denne men jeg synes det er sååååå mye ting man må gjøre bare for å lage en liten sjokoladeskolebrød. ALT FOR LANG TID.
Skriv ny kommentar