Brukere online: 2049
Brukere i dag: 34277
Brukere siste 7 dager: 196954
"Studenterstump" er en gammeldags, norsk langpannekake som mange er veldig glad i!
Kaken ligner litt på "Marmorkake i langpanne", siden den består av en lys og en mørk kakedeig.
Kaken er myk, saftig og kjempegod!
Oppskriften er til stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 500 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 4 egg
♥ 700 g hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 dl melk
Mørk deig:
♥ 4 ts kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
Glasur:
♥ 6 dl melis
♥ ca 4 ss vann
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene ett om gangen. Ha smørkremblandingen i en stor bakebolle. Bland bakepulver med 200 g av hvetemelet og rør dette inn i smørkremen. Rør så i melken og resten av hvetemelet vekselsvis i deigen.
Fordel ca halvparten av deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm) i et tynt, jevnt lag.
Rør inn kakao og vaniljesukker i resten av deigen. Fordel den mørke deigen over den lyse i et jevnt lag (bruk en smørekniv).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 45 min (sjekk med kakenål). La kaken avkjøle i langpannen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen melisglasur og smør over den kalde kaken. Del kaken opp i passe store firkanter.
Tips:
"Studenterstump" er kjempefin å fryse!
♥ ♥ ♥ ♥
500 g smør
500 g sukker
4 egg
700 g hvetemel
3 ts bakepulver
3 dl melk
Mørk deig:
4 ts kakao
1 ts vaniljesukker
Glasur:
6 dl melis
ca 4 ss vann
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene ett om gangen. Ha smørkremblandingen i en stor bakebolle. Bland bakepulver med 200 g av hvetemelet og rør dette inn i smørkremen. Rør så i melken og resten av hvetemelet vekselsvis i deigen.
Fordel ca halvparten av deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm) i et tynt, jevnt lag. Rør inn kakao og vaniljesukker i resten av deigen. Fordel den mørke deigen over den lyse i et jevnt lag (bruk en smørekniv).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 45 min (sjekk med kakenål). La kaken avkjøle i langpannen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen melisglasur og smør over den kalde kaken. Del kaken opp i passe store firkanter.
"Studenterstump" er kjempefin å fryse!
4 kommentarer
Driver å baker denne her, med
Driver å baker denne her, med størstesnupp nå. Håper resultatet blir like godt som deigen.. hehe..
Et tips er å blande melisen
Et tips er å blande melisen med sitronsaft i stedet for vann, blir kjempegodt oppå studenterstump.
Det ble krig om deigen, vi
Det ble krig om deigen, vi vurderte å ikke steke kaka
Det kan gjøre seg med noen…
Det kan gjøre seg med noen ss blåbærsaft i glasuren i stedet for vann.
Skriv ny kommentar