Brukere online: 1069
Brukere i dag: 47752
Brukere siste 7 dager: 198511
Her kommer et tips om en herlig og superenkel sommerdessert!
Friske sommerbringebær serveres med en nydelig og lettlaget, hvit sjokoladekrem.
Til 4 små porsjoner trenger du:
Ingredienser:
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 4 dl yoghurt naturell
- -
♥ 4 dl friske bringebær
Pynt:
♥ hvite sjokoladehjerter (se tips)
Fremgangsmåte:
Smelt hvit sjokolade. Det gjør du enten i en metallbolle over vannbad eller i mikro. Hvis du bruker mikro, har du hvit sjokolade oppdelt biter i en skål og varmer på full styrke i 1 minutt. Rør rundt og gjenta i 30 sekunder av gangen til sjokoladen er så myk at den smelter helt når du rører i den.
Bland den smeltede hvite sjokoladen med yoghurt. For å unngå at den hvite sjokoladen korner seg når den kommer i kontakt med den hvite sjokoladen, kan det være lurt å først blande litt yoghurt i sjokoladen for å kjøle den ned og gjøre den tynnere. Deretter blander jeg dette med resten av yoghurten. Fordel kremen i 4 små dessertskåler og sett kjølig i et par timer.
Legg på friske bringebær og pynt med hvite sjokoladestjerner eller annen hvit sjokolade.
Hvit sjokolade og bringebær smaker kjempegodt sammen!
Tips:
♥ Hvite sjokoladehjerter får du i merket Mors hjemmebakte og selges i mange forskjellige matbutikker. Du kan alternativt bruke hakket, hvit sjokolade.
Så enkelt og så godt!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 4 dl yoghurt naturell
- -
♥ 4 dl friske bringebær
Pynt:
♥ hvite sjokoladehjerter (se tips)
Smelt hvit sjokolade. Det gjør du enten i en metallbolle over vannbad eller i mikro. Hvis du bruker mikro, har du hvit sjokolade oppdelt biter i en skål og varmer på full styrke i 1 minutt. Rør rundt og gjenta i 30 sekunder av gangen til sjokoladen er så myk at den smelter helt når du rører i den.
Bland den smeltede hvite sjokoladen med yoghurt. For å unngå at den hvite sjokoladen korner seg når den kommer i kontakt med den hvite sjokoladen, kan det være lurt å først blande litt yoghurt i sjokoladen for å kjøle den ned og gjøre den tynnere. Deretter blander jeg dette med resten av yoghurten. Fordel kremen i 4 små dessertskåler og sett kjølig i et par timer.
Legg på friske bringebær og pynt med hvite sjokoladestjerner eller annen hvit sjokolade.
♥ Hvite sjokoladehjerter får du i merket Mors hjemmebakte og selges i mange forskjellige matbutikker. Du kan alternativt bruke hakket, hvit sjokolade.
8 kommentarer
nam det var veldig godt
nam det var veldig godt
Glad du likte oppskriften:)
Glad du likte oppskriften:)
Denne ser supergod ut og blir
Denne ser supergod ut og blir desserten her i dag :)
Hyggelig å høre:) Håper det
Hyggelig å høre:) Håper det smakte!
Hvordan blir konsistensen på
Hvordan blir konsistensen på kremen? (:
Konsistensen blir nokså lik
Konsistensen blir nokså lik yoghurt, men litt tykkere når den hvite sjokoladen blandes i og kremen avkjøles.
Prøvde denne i går, med
Prøvde denne i går, med jordbær. men virker som om den varme sjokoladen kræsjet fullstendig med den kalde youghurten. Ble ihvertfall klumpete og litt udelikat selv om smaken var fortreffelig. Hva gjorde jeg feil? :)
Hei Bjørn, den hvite
Hei Bjørn, den hvite sjokoladen kan nok korne seg hvis du blander alt på en gang med yoghurten. Jeg tok nok først litt yoghurt i sjokoladen for å kjøle den ned og gjøre den tynnere, før jeg blandet dette med resten av yoghurten. Beklager at jeg ikke var tydeligere på dette. Jeg skal beskrive dette bedre i fremgangsmåten nå. Takk for tilbakemeldingen og glad du likte smaken :-)
Skriv ny kommentar