Brukere online: 2521
Brukere i dag: 21041
Brukere siste 7 dager: 197612
For meg er kransekakestenger julens aller beste kaker!
Dette er en fantastisk god oppskrift, som jeg bruker hver eneste jul!
Ingredienser:
♥ 500 g mandler
♥ 500 g melis
♥ 2 ss maisenna
♥ 3 eggehviter (ca. 1 dl)
♥ 2 ss glukose
♥ 1 ss vaniljepasta
Pynt:
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 1 eggehvite
♥ 2-3 dl melis
♥ kakestrøssel/hakkede nøtter/knuste polkagriser
Fremgangsmåte:
Mal mandlene i mandelkvern. Bland de malte mandlene med melis og maisenna. Ha dette i en kjøkkenmaskin med eltekrok.
Mål opp eggehviten. Bland glukose og vanilje med eggehviten og ha dette i bollen med det tørre.
Elt blandingen sammen med eltekrok i ca. 10 minutter til du får en myk og smidig mandeldeig. Pakk deigen inn i plast og sett i kjøleskapet i en times tid.
Del deigen i emner som rulles ut til fingertykke lengder. Skjær lengdene i stenger som er ca. 10 cm lange og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kransekakestengene midt i ovnen ved 180°C i 10-12 minutter (stek gjerne en testkake først, se tips).
Kakene skal bli lett gylne.
De varme kakene er myke. La stengene derfor avkjøles på platen i noen minutter slik at de blir fastere, før de forsiktig flyttes over på en rist med en stekespade og avkjøles helt.
Pynt med melisglasur laget av 1 eggehvite og melis, og/eller dypp gjerne endene på kransekakestengene i smeltet sjokolade.
Dryss på det du måtte like av kakestrøssel, hakkede nøtter eller knuste polkagriser.
Legg stengene på brett som er dekket med bakepapir og sett dem i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Deretter kan du ha dem i poser og legge i fryseren.
Så fantastisk flotte kransekakestenger!
Luksuskaker!
Tips:
♥ Mandlene bør males for hånd i god, gammeldags mandelkvern for at konsistensen skal bli bra.
♥ Egg varierer i størrelse, så mål opp eggehvitene slik at du til sammen får ca. 1 dl.
♥ Maisenna kan sløyfes, men hjelper til med å stabilisere mandeldeigen slik at stengene ikke flyter ut for mye under stekingen.
♥ Glukose kan også sløyfes, men bidrar til at deigen blir ekstra smidig og lett å forme.
♥ Vaniljepasta kan byttes med frø fra en vaniljestang eller droppes helt.
♥ Det er lurt å steke en prøvekake for å sjekke konsistensen på deigen, for det skjer alltid litt variasjoner i oppmålingen av ingredienser. Dersom kransekaken flyter for mye ut under stekingen, kan du kna inn litt mer melis og malte mandler. Slik unngår du å ødelegge et helt brett med kaker.
♥ Jeg pynter kransekakestengene med smeltet sjokolade her, men melisglasur kan også brukes.
♥ Lag kransekakestengene gjerne i god tid før jul og legg dem i fryseren, så blir de ekstra seige, myke og gode. Stengene tiner raskt. Oppbevarer du dem i en kakeboks, kan du gjerne ha en brødskalk i brødboksen. Det er med på å holde kransekakestengene myke.
Se også oppskrift på Kransekake og danske "Kransekagestænger".
♥
Nyt disse deilige kakene!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g mandler
♥ 500 g melis
♥ 2 ss maisenna
♥ 3 eggehviter (ca. 1 dl)
♥ 2 ss glukose
♥ 1 ss vaniljepasta
Pynt:
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 1 eggehvite
♥ 2-3 dl melis
♥ kakestrøssel/hakkede nøtter/knuste polkagriser
Mal mandlene i mandelkvern. Bland de malte mandlene med melis og maisenna. Ha dette i en kjøkkenmaskin med eltekrok.
Mål opp eggehviten. Bland glukose og vanilje med eggehviten og ha dette i bollen med det tørre.
Elt blandingen sammen med eltekrok i ca. 10 minutter til du får en myk og smidig mandeldeig. Pakk deigen inn i plast og sett i kjøleskapet i en times tid.
Del deigen i emner som rulles ut til fingertykke lengder. Skjær lengdene i stenger som er ca. 10 cm lange og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kransekakestengene midt i ovnen ved 180°C i 10-12 minutter (stek gjerne en testkake først, se tips). La stengene avkjøles på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på en rist med en stekespade og avkjøles helt.
Pynt med melisglasur laget av 1 eggehvite og melis, og/eller dypp gjerne endene på kransekakestengene i smeltet sjokolade.
Dryss på det du måtte like av kakestrøssel, hakkede nøtter eller knuste polkagriser.
♥ Mandlene bør males for hånd i god, gammeldags mandelkvern for at konsistensen skal bli bra.
♥ Egg varierer i størrelse, så mål opp eggehvitene slik at du til sammen får ca. 1 dl.
♥ Maisenna kan sløyfes, men hjelper til med å stabilisere mandeldeigen slik at stengene ikke flyter ut for mye under stekingen.
♥ Glukose kan også sløyfes, men bidrar til at deigen blir ekstra smidig og lett å forme.
♥ Vaniljepasta kan byttes med frø fra en vaniljestang eller droppes helt.
♥ Det er lurt å steke en prøvekake for å sjekke konsistensen på deigen, for det skjer alltid litt variasjoner i oppmålingen av ingredienser. Dersom kransekaken flyter for mye ut under stekingen, kan du kna inn litt mer melis og malte mandler. Slik unngår du å ødelegge et helt brett med kaker.
♥ Jeg pynter kransekakestengene med smeltet sjokolade her, men melisglasur kan også brukes.
♥ Lag kransekakestengene gjerne i god tid før jul og legg dem i fryseren, så blir de ekstra seige, myke og gode. Stengene tiner raskt. Oppbevarer du dem i en kakeboks, kan du gjerne ha en brødskalk i brødboksen. Det er med på å holde kransekakestengene myke.
6 kommentarer
Hei.
Hei.
Hvor mange stenger blir det hvis jeg følger dine anvisninger om lengde og bredde?
God jul (snart)
Det blir ca. 40 stk av denne
Det blir ca. 40 stk av denne oppskriften.
Skolder du mandlene først?
Skolder du mandlene først? Også tørker de ? Eller er det bare å ta de rett i kverna?
Hei, nei jeg har ikke skoldet
Hei, nei jeg har ikke skoldet mandlene her.
Hei
Hei
Er Glukose og glukosesirup det samme?
Finner ikke glukosesirup…
Finner ikke glukosesirup noen plass. Hva kan brukes i stedet?
Skriv ny kommentar