Brukere online: 629
Brukere i dag: 232
Brukere siste 7 dager: 195729
3 egg
5 dl sukker
1 dl sjokoladesaus (f.eks. Freia sjokoladetopping)
8 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
225 g smør
3 dl melk
Glasur:
100 g smør
1 ts kaffepulver
3 ss kokende vann
2 ss sjokoladesaus (f.eks. Freia sjokoladetopping)
3 ts vaniljesukker
300 g melis
Pynt:
sjokoladehjerter
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland sjokoladesausen i eggedosisen. Smelt smøret og bland kald melk i smøret, slik at smørmelken blir lunken. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Ha smørmelken og det tørre vekselsvis i eggedosisen og rør deigen jevn.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min. Avkjøl kaken. Hvelv kaken ut av langpannen og fjern bakepapiret.
Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Rør ut kaffepulver i kokende vann og ha i smøret. Rør så inn sjokoladesaus. Bland til slutt i vaniljesukker og melis.
La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens. Bre den så over kaken med en smørekniv og la kaken stå i romtemperatur til glasuren har stivnet litt. Del kaken opp i firkanter og pynt eventuelt hver bit med et sjokoladehjerte.
Rør godt i glasuren, gjerne over svak varme, slik at alle melisklumper smelter og glasuren blir helt blank og glatt.
Kaken holder seg myk lenge og er også flott å fryse ned!
Se også "Oboykake i langpanne" som er laget med lys sjokoladesaus.
Skriv ny kommentar