Brukere online: 1587
Brukere i dag: 9007
Brukere siste 7 dager: 195519
Den mann som kjenner matlyst, den mann er ikke dødssyk.
(Sokrates)
♥
Lunsjkake er en kjempemyk og saftig langpannekake med deilig topping av sukker, kanel, mandler og rosiner. Den herlige, nesten litt klebrige konsistensen kommer av mye kefir og sukker i deigen, hvilket også gjør at kaken holder seg saftig i mange dager. Kaken er svært enkel og rask å lage fordi deigen bare skal røres sammen.
Oppskriften er til stor langpanne.
100 g smør
6 dl kefir
2 ts natron
6 dl sukker
7,5 dl hvetemel
Topping:
2 ss sukker
2 ts kanel
50 g mandler
50 g rosiner
Smelt smøret i en stor kjele. Ta kjelen av platen og ha i sukker og natron. Tilsett kefir og hvetemel vekselsvis, til du får en jevn deig.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
Bland sukker og kanel og strø dette over kaken. Fordel deretter over hakkede mandler og rosiner.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter.
Avkjøl kaken helt i langpannen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i passe store firkanter.
Kaken er svært holdbar i kjøleskapet, innpakket i plast. Kaken er også veldig fin å fryse.
Skriv ny kommentar