Lunsjkake

Den mann som kjenner matlyst, den mann er ikke dødssyk.

(Sokrates)

Lunsjkake er en kjempemyk og saftig langpannekake med deilig topping av sukker, kanel, mandler og rosiner. Den herlige, nesten litt klebrige konsistensen kommer av mye kefir og sukker i deigen, hvilket også gjør at kaken holder seg saftig i mange dager. Kaken er svært enkel og rask å lage fordi deigen bare skal røres sammen.

Oppskriften er til stor langpanne.

Lunsjkake
Ingredienser

100 g smør
6 dl kefir
2 ts natron
6 dl sukker
7,5 dl hvetemel

Topping:
2 ss sukker
2 ts kanel
50 g mandler
50 g rosiner

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en stor kjele. Ta kjelen av platen og ha i sukker og natron. Tilsett kefir og hvetemel vekselsvis, til du får en jevn deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

Bland sukker og kanel og strø dette over kaken. Fordel deretter over hakkede mandler og rosiner.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter.

Avkjøl kaken helt i langpannen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i passe store firkanter.

Tips

Kaken er svært holdbar i kjøleskapet, innpakket i plast. Kaken er også veldig fin å fryse.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift