Ananas- og kokosbiter

Ananas- og kokosbiter er en kjempegod kake som jeg har laget jevnlig helt siden tenårene.

Bitene har en utrolig god smak av ananas, vanilje og kokos. Ananasen gjør dessuten at kaken blir spesielt saftig!

Oppskriften er til liten langpanne.

Ananas- og kokosbiter
Ingredienser

2 egg
2,5 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1,5 dl kaldt vann

Topping:
130 g ananas (1 liten boks)
40 g smør
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 egg
1,5 dl kokos

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i det tørre. Rør inn kaldt vann til slutt.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.

Lag imens toppingen:

La hermetisk ananas renne godt av seg. Knus ananasen med gaffel til små biter og sett til side.

Ha øvrige ingredienser i en liten kjele og gi det et oppkok.

Ta kaken ut av ovnen etter 20 minutters steking og avkjøl den i noen minutter. Fordel ananasbitene over kaken. Fordel så kokosblandingen jevn over ananasen.

Sett kaken tilbake i ovnen på midterste rille og stek kaken videre ved 200 °C, til den er gyllen på toppen, ca. 10-15 minutter.

Avkjøl kaken i formen. Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret og skjær kaken i firkanter.

Tips

130 g ananas tilsvarer en liten boks.

Oppbevar kaken innpakket i plast, slik at den holder seg myk og saftig. Kakestykkene kan også fryses.

Kakekategori

1 kommentar

Et par spørsmål:
- La hermetisk ananas renne godt av seg. Knus ananasen med gaffel til små biter og sett til side.
Skal juicen med i toppingen?

Ha øvrige ingredienser i en liten kjele og gi det et oppkok.
egget også? blir det ikke eggerøre?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift