Brukere online: 1528
Brukere i dag: 8024
Brukere siste 7 dager: 195499
Her har du oppskriften på en veldig enkel og veldig god langpannekake. Kaken er dekket med pæreskiver og perlesukker.
Oppskriften er til liten langpanne.
3 egg
3 dl sukker
100 g smør
1,5 dl melk
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Fyll:
5-7 pærer (avhengig av størrelse)
Pynt:
perlesukker
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret. Sikt sammen det tørre. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken. Rør til deigen er jevn og klumpfri.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Skrell pærene og del dem i pene skiver. Legg pæreskivene pent oppå kaken. Dryss over perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25-30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Snu kaken tilbake slik at pærene vender opp og del kaken i passe store firkanter.
Du kan også lage kaken med hermetiske pærer. Beregn 2 store bokser à ca 460 g pærer uten lake.
Kaken er kjempefin å fryse!
Dobbel porsjon passer til stor langpanne (ca. 30x40 cm).
Skriv ny kommentar