Pærekake i langpanne


Her har du oppskriften på en veldig enkel og veldig god langpannekake. Kaken er dekket med pæreskiver og perlesukker.

Oppskriften er til liten langpanne.

Pærekake i langpanne
Ingredienser

3 egg
3 dl sukker
100 g smør
1,5 dl melk
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Fyll:
5-7 pærer (avhengig av størrelse)

Pynt:
perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret. Sikt sammen det tørre. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken. Rør til deigen er jevn og klumpfri.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Skrell pærene og del dem i pene skiver. Legg pæreskivene pent oppå kaken. Dryss over perlesukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25-30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Snu kaken tilbake slik at pærene vender opp og del kaken i passe store firkanter.

Tips

Du kan også lage kaken med hermetiske pærer. Beregn 2 store bokser à ca 460 g pærer uten lake.

Kaken er kjempefin å fryse!

Dobbel porsjon passer til stor langpanne (ca. 30x40 cm).

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift