Brukere online: 1730
Brukere i dag: 10236
Brukere siste 7 dager: 195559
Her har du en SVÆRT god krydderkakeoppskrift!
Kaken inneholder både tyttebærsyltetøy og hele tyttebær (friske eller frosne). Surmelk sørger for spesielt myk konsistens. Kaken er dessuten rask å lage fordi deigen bare skal røres sammen.
Oppskriften er til liten langpanne. Se også oppskriften på Krydderbiter med blåbær.
75 g smør
4 dl kefir
3 dl sukker
1,5 ts kanel
1 ts nellik
0,5 ss natron
5 dl hvetemel
5 ss tyttebærsyltetøy
3 ss hele tyttebær (friske eller frosne)
Smelt og avkjøl smøret. Bland alt bortsett fra tyttebær sammen i en bakebolle. Bruk en stålvisp, slik at alle klumper fjernes. Rør så i tyttebærsyltetøy og tyttebærene (frosne tyttebær trenger ikke å tines).
Hell deigen i en liten langpanne (ca 20x30 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 190°C i 35 min.
Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i firkanter.
Sikt eventuelt over litt melis til pynt.
Kaken er kjempefin å fryse!
2 kommentarer
Prøvde denne idag. Fantastisk
Prøvde denne idag. Fantastisk god Hvis jeg ønsker å lage den i rund form 26 cm hvor mange grader og hvor lang tid ville du anbefalt da?
Hei! Kan jeg bruke
Hei! Kan jeg bruke svartsurbær i tillegg til tyttebærsyltetøy? (Har ikke tyttebær)
Skriv ny kommentar