Brukere online: 2050
Brukere i dag: 34216
Brukere siste 7 dager: 196951
"Franz Josephs konfektbiter" er en KLASSISK og UTROLIG NYDELIG konfektkake!
Kaken består av en myk nøttebunn, fyldig sjokoladesmørkrem og lekker, mørk sjokoladeglasur. Kaken er fin å fryse og tiner raskt, så den er ideell å lage i forveien og ha på lur i fryseren til uventet besøk eller en annen festlig anledning!
Oppskriften er til liten langpanne. Se også oppskrift på "Franz Josephs konfektkake", som lages som rund kake.
Kakebunn:
6 eggehviter
400 g sukker
300 g mandler
100 g brødrasp/strøkavring
Sjokoladekrem:
300 g smør
300 g melis
2 ss vaniljesukker
3 ss kakao
6 eggeplommer
Sjokoladeglasur:
50 g delfiafett
200 g kokesjokolade
Pisk eggehvitene stive og tilsett sukkeret litt og litt under pisking til du får en tykk marengs. Vend i malte mandler og rasp.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Pisk sammen mykt smør og melis til du får en luftig smørkrem. Tilsett vaniljesukker og kakao. Pisk deretter inn eggeplommene, en om gangen, til du får en fyldig sjokoladekrem. Bre sjokoladesmørkremen jevnt over kaken i et tykt lag. Sett hele kaken i kjøleskapet eller en liten stund i fryseren til sjokoladekremen har stivnet.
Smelt delfiafettet til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la sjokoladen smelte i det varme fettet. Rør glasuren glatt og jevn. Avkjøl (i kjøleskapet) til glasuren er lunken (men fortsatt helt flytende).
Smør den avkjølte sjokoladeglasuren over den kalde kaken i et tynt lag. Sett kaken tilbake i kjøleskapet eller en liten stund i fryseren til glasuren har stivnet noe (men ikke helt). Del kaken opp i passe store porsjonsstykker og sett kjølig (se tips).
Kakestykkene er holdbare i kjøleskapet i en kakeboks e.l. med matpapir mellom lagene. Kaken er også fin å fryse ned i porsjonsstykker. Tines i romtemperatur.
Skriv ny kommentar