Brukere online: 168
Brukere i dag: 1715
Brukere siste 7 dager: 195559
250 g smør
700 g sukker
1 liter surmelk
5 ts kanel
2 ts kardemomme
4 ts natron
150 g rosiner
800 g hvetemel
Pynt:
melisdryss
Smelt og avkjøl smøret. Bland sukker og kulturmelk i en stor bakebolle. Rør i kanel, kardemomme og natron. Ha i smøret og rør om. Bland rosinene med mel, slik at rosinene blir godt separert og dekket med mel (se tips). Ha dette i bakebollene og rør raskt sammen til alt er blandet og du får en jevn deig.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Del kaken opp i firkanter. Sikt over melis rett før servering.
Det at du blander rosinene med hvetemel før du har dem i deigen forhindrer at rosinene synker ned til bunnen på kaken under stekingen.
Kaken er kjempefin å fryse. Sikt over melis rett før servering, slik at kakestykkene ser ferske og delikate ut!
Skriv ny kommentar