Brukere online: 2344
Brukere i dag: 36517
Brukere siste 7 dager: 200471
En lekker nøttekake med spesiell og nydelig smak!
Nøttebunn:
4 eggehviter
1,5 dl sukker
100 g hasselnøtter
Eggelikørkrem:
4 eggeplommer
2 dl kremfløte
1 dl sukker
0,5 dl eggelikør
Pynt:
høvlet sjokolade
Pisk eggehvitene stive. Ha i sukker og pisk videre til marengs. Bland i malte hasselnøtter.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og eggelikør i en liten kjele. Kok opp og la småkoke på lav varme i ca. 1 minutt under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen og la kremen stå til avkjøling.
Smør den kalde eggelikørkremen over nøttebunnen. Pynt med høvlet sjokolade eller annen kakepynt etter ønske.
Kaken er holdbar i kjøleskapet. Kaken kan også fryses.
Se også oppskrift på Nøttesuksess, som er en annen kjempegod nøttekake med gul krem, men uten eggelikør.
Denne kaken ligner av utseende på den kjente Suksesskaken, men eggelikøren gir kaken en nokså annen slags smak. Dessuten inneholder den gule kremen ikke smør i denne kaken.
Se også Kardinalens kake.
Skriv ny kommentar