Brukere online: 1476
Brukere i dag: 7470
Brukere siste 7 dager: 195490
"Ostekake med mango og druer" er en frisk og lekker kake, som kan lages hele året. Du kan like gjerne bruke fersk som hermetisk mango.
Ostefromasjen har deilig konsistens og utgjør sammen med mango og druer en NYDELIG smakskombinasjon!!
Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. 3/4 pk Bixit)
100 g smør
Fyll:
1 pk sitrongelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost (f.eks. Philadelfia)
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Pynt:
grønne druer
hermetisk eller fersk mango
Knus kjeksen i en morter eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat eller bruk den nye typen kakeform som kombinerer springform med kakefat (se bildet). Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Pynt kaken etter ønske med halve druer (husk å fjerne stenene) og mango i skiver.
Ønsker du mindre ostesmak, kan du bruke 125 g kremost i stedet for 200 g(bruk f.eks. 1 pk Tine kremost i stedet for 1 pk Philadelfia).
Bruk elektrisk mikser når du blander fyllet, slik at blandingen blir helt jevn.
Det er min erfaring at kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett fra kjøleskapet, så jeg pleier å la kaken stå i romtemperatur en liten stund før severing. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.
Kaken er holdbar i kjøleskapet!
Skriv ny kommentar