Brukere online: 2530
Brukere i dag: 33979
Brukere siste 7 dager: 200397
Her har du en enkel, men nydelig banankake med mild smak av appelsin. Kaken inneholder gresk yoghurt, men lite smør, noe som gjør kaken nokså fettfattig! Men likevel intet å utsette på smaken
Oppskriften er til liten langpanne.
50 g smør
100 g sukker
100 g brunt sukker
2 dl gresk yoghurt
3 egg
2 bananer
2 ss presset appelsinsaft
1 ss revet appelsinskall
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
5 dl hvetemel
Pynt:
melisdryss
Smelt smøret. Bland med hvitt og brunt sukker. Rør i gresk yoghurt. Tilsett lett sammenpiskede egg og moset banan. Rør deretter inn presset appelsinsaft og revet skall av appelsin. Sikt sammen vaniljesukker, bakepulver og hvetemel og bland i til slutt.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Skjær kaken opp i ruter og dryss over litt melis før servering.
Matyoghurt er yoghurt som er litt ekstra tykk i konsistensen, men du kan også bruke vanlig yoghurt naturell til denne kaken.
Kaken kan fryses.
Skriv ny kommentar