Brukere online: 1433
Brukere i dag: 7223
Brukere siste 7 dager: 195472
200 g smør
100 g kokesjokolade (70%)
4 store egg
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2 dl hvetemel
Pynt:
50 g hvit sjokolade
sjokoladehjerter
høvlet sjokolade
Smelt smør og kokesjokolade i en middels stor kjele. Avkjøl blandingen litt. Pisk så i sukkeret og eggene med en stålvisp. Sikt sammen de tørre ingrediensene og rør i.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min (kaken skal fortsatt være litt myk i midten). Avkjøl kaken helt i formen (gjerne et par timer i kjøleskapet).
Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store serveringsstykker. Pynt med smeltet hvit sjokolade, sjokoladehjerter og høvlet sjokolade eller bare sikt over litt melis.
Bruk helst kokesjokolade med 70% kakaoinnhold for å få god sjokoladesmak. Alternativt kan du bruke 150 g vanlig kokesjokolade eller 100 g kokesjokolade samt 1 ss kakao.
Merk at alle ingrediensene bare skal røres sammen og at du slipper å piske eggedosis. Denne fremgangsmåten er med på å gi kaken sin gode og litt kompakte konsistens. Dessuten gjør det at kaken er veldig rask å lage!
Det er viktig å ikke steke kaken for lenge, for da forsvinner den myke og litt klebrige konsistensen som kaken skal ha. Kaken vil stivne til når den er avkjølt, og det blir lett å ta den ut av formen.
Kaken er holdbar i kjøleskapet. Den kan også fryses.
Kaken kan også stekes i rund form, se oppskrift på "Sjokoladekake med valnøtter", som er samme type kake men valnøtter og glasur i tillegg.
Skriv ny kommentar