Falsk fyrstekake


Falsk fyrstekake er en litt annerledes variant av den tradisjonelle Fyrstekaken, hvor mandelfyllet er byttet ut med et deilig fyll laget med havre og kanel.

Kaken er kjempegod og et supert alternativ for de som ikke tåler nøtter!

Falsk fyrstekake
Ingredienser

250 g smør
125 g sukker
1 eggeplomme
1 egg
375 g hvetemel

Fyll:
150 g havregryn (små, lettkokte)
150 g melis
2 eggehviter
2 ss vann
1 ts kanel (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Pisk sammen smør og sukker. Pisk inn eggeplommen og egget. Bland inn hvetemelet til en jevn deig.

Trykk 2/3 av deigen utover i bunn og kanter på en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Deigen skal gå ca 2-3 cm oppover kanten på formen.

Bland ingrediensene til fyllet sammen og ha i formen. Bruk resten av deigen til å lage gittermønster oppå kaken.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 50 min, eller til den er gylden. Avkjøl kaken helt i formen. Ta den forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Tips

Kanelen kan sløyfes og byttes ut med noen dråper mandelessens, dersom du ønsker en mandelsmak på kaken som ligner mest mulig på tradisjonell Fyrstekake.

Se også oppskrift på vanlig Fyrstekake og Fyrstekake i langpanne.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift