Brukere online: 1132
Brukere i dag: 7888
Brukere siste 7 dager: 183507
Disse vaflene heter "Kærnemelksvafler" og kommer fra Danmark. Vaflene inneholder kefir ("kærnemælk") og blir myke og kjempegode.
Oppskriften gir 8 vaffelplater.
4 egg
50 g sukker
2,5 dl kefir
125 g smør
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
250 g hvetemel
Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp. Bland inn kefir og smeltet smør. Tilsett deretter de tørre ingrediensene og rør alt godt sammen.
La deigen stå og svelle i 15-20 min. Stek vaflene i vaffeljern på middels varme.
Vaffelrøren inneholder forholdsvis mye smør, men det kan likevel være lurt å bruke litt ekstra smør under stekingen for å hindre at vaffelplatene setter seg fast i jernet.
Vaflene smaker aller best nystekte, gjerne sammen med rømme og syltetøy.
Skriv ny kommentar