Brukere online: 2421
Brukere i dag: 35857
Brukere siste 7 dager: 200452
1 stort eple
1 ss matolje
90 g sukker
90 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl rosiner
0,5 dl melk
0,5 dl eplejuice
200 g kokos
2 eggehviter
Skrell og riv eplet. Bland med olje og sukker. Ha deretter i hvetemel som er siktet sammen med bakepulver, rosiner, melk og eplejuice. Rør sammen. Bland så i kokosen. Deigen skal bli kornete og fast i konsistensen. Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen til slutt.
Ha papirformer i et muffinsbrett (se tips). Fordel deigen i formene ved hjelp av to spiseskjeer. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min. Avkjøl muffinsene i brettet før de forsiktig løsnes fra formen og hvelves ut.
Muffinsene får finest fasong dersom du bruker muffinsbrett. Da er det også mulig å fylle formene helt fulle og lage større muffins. Har du ikke brett bør du bruke doble papirformer og passe på at du ikke fyller dem mer enn 3/4 fulle. Du vil da få noen flere muffins som trenger noe kortere steketid.
"Eplemuffins med kokos" holder seg myke i flere dager dersom de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse.
Skriv ny kommentar