Brukere online: 2240
Brukere i dag: 26393
Brukere siste 7 dager: 196350
Disse deilige nøttekakene blir myke i midten og blir nærmest som konfektkaker å regne.
Dypp gjerne undersiden i sjokolade for at de skal bli ekstra gode!
Lette å lage, holdbare og knallgode!
Oppskriften gir ca 25 stk.
200 g hasselnøtter
200 g melis
3 eggehviter
Pynt:
100 g kokesjokolade
25 hele hasselnøtter
Mal hasselnøttene i mandelkvern. Pisk eggehvitene stive. Vend i melis og de malte nøttene med en slikkepott til en fast nøttedeig.
Bruk to skjeer og sett deigen i topper på stekeplater dekket med bakepapir.
Pynt hver kake med en hel hasselnøtt.
Stek midt i ovnen ved 180°C i 10-15 minutter, avhengig av størrelsen på kakene.
Avkjøl kakene på platen før de løsnes fra bakepapiret og legges på rist.
Smelt kokesjokoladen (dette gjøres enkelt over vannbad eller i mikro). Dypp bunnen på de avkjølte kakene i sjokoladen. Legg de sjokoladedyppede kakene opp-ned på et brett som er dekket med matpapir. Sett brettet med kakene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Det er viktig at du maler nøttene i mandelkvern og ikkei food processor, ellers risikerer du at kakene flyter for mye utover under stekingen.
Oppbevar kakene kjølig i tettsluttet kakeboks med matpapir mellom lagene.
Se også oppskrift på Nøtteklatter og Nøtteroser.
1 kommentar
Hvor lenge holder de seg?…
Hvor lenge holder de seg? Kjempe gode! ♥️
Skriv ny kommentar