Brukere online: 1636
Brukere i dag: 12345
Brukere siste 7 dager: 201326
2,5 dl kremfløte
300 g mørk sjokolade (70%)
2 ss lys sirup
3 ss smør
1-2 ss konjakk eller mørk rom
Kok opp kremfløten. Ta kjelen av platen. Ha i sjokoladen, sirup og smøret og la dette smelte. Rør i konjakk eller mørk rom. Sett i kjøleskapet til sjokolademassen er så stiv at den kan formes (dette tar minst 4 timer).
Form runde kuler som rulles i ønsket pynt: kakao, melis, hakkede nøtter i ulike varianter, kokos, raspet sjokolade eller kakestrøssel.... Jeg rullet halvparten av min i hakkede, skåldede mandler og den andre halvparten i hakkede pistasjnøtter. MMmmmnydelig!
Merk at sjokolademassen blir nokså klissete når den rulles til kuler, så du må vaske hendene ofte.
Oppbevar trøflene kjølig!
De vakre papirformene du ser på bildet er fra Kalasform (se www.kalasform.se).
1 kommentar
Massen min ble så klissete at
Massen min ble så klissete at den nesten ikke kan formes.... Kan den varmes opp igjen, tilsette mer smør, la den stivne, å prøve på nytt?
Skriv ny kommentar