Brukere online: 1930
Brukere i dag: 19324
Brukere siste 7 dager: 195975
Mandelbunner:
150 g mandler
150 g melis
4 eggehviter
Fyll:
4 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør
Pynt:
150 g melkesjokolade
2-3 ss kremfløte
1 pose Daimkuler (100 g)
Mal mandlene. Bland med melis. Pisk eggehvitene stive. Vend dem forsiktig inn. Ha mandeldeigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen, og gjerne i kjøleskapet over natten (se tips).
Til fyllet has eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en kjele. Varm opp på middels varme under stadig omrøring med en stålvisp, helt til fyllet tykner. Ta kjelen av platen og rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt, gjerne i kjøleskapet over natten (se tips).
Løsne kaken fra formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to tynne bunner. Fordel fyllet mellom kakebunnene og sett kaken kaldt. Smelt melkesjokoladen sammen med kremfløten. Rør inn Daimkulene. Smør glasuren på toppen av kaken og sett den tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Mandelbunnen er vanskelig å dele i to med mindre den er helt kald. Etter en natt i kjøleskapet er kaken betydelig lettere å dele.
Fyllet må stå lenge i kjøleskapet for å få tykk konsistens. Alternativt kan du ha kremen en stund i fryseren.
Den ferdig fylte kaken bør stå kjølig helt frem til servering, ellers blir fyllet rennende og renner ut av kaken.
"Daimkake" er holdbar i kjøleskapet. Server den gjerne sammen med vaniljeis og bær.
15 kommentarer
Den ser deilig ut
Den ser deilig ut
Den ser deilig ut
Den ser deilig ut
Nå holder vi på å bake og
Nå holder vi på å bake og Mats er veldig spent på resultatet :) vi er flere som gleder oss ;)
Nå holder vi på å bake og
Nå holder vi på å bake og Mats er veldig spent på resultatet :) vi er flere som gleder oss ;)
Denne kaken er VELDIG god :-)
Denne kaken er VELDIG god :-) vil dog anbefale dobbel dose på bunnen pga den blir forferdelig tynn når den deles i to. Må også da ha litt lengre steketid :)
Hei Christina
Hei Christina
Ser du anbefaler dobbel dose på bunnen, doble alt da, altså 8 eggehviter?
Nå ser jeg at det er Kristine
Nå ser jeg at det er Kristine du heter du som driver denne nettsiden, og ikke Christina.... Trodde det var du som anbefalte å doble bunnen ;-)
Hvis man ikke har mandelkvern
Hvis man ikke har mandelkvern og kjøper ferdig mandelmel, hvor mye mel skal jeg bruke i bunnen da?
100g mandler kan byttes ut
100g mandler kan byttes ut med 90g mandelmel
Når jeg smeltet
Når jeg smeltet melkesjokoladen med kremfløte så ble den så porøs i konsistensen. ikke flytende. Hva gjør jeg galt??
er kremen og bunnen det samme
er kremen og bunnen det samme som blir brukt i suksessterte?
Tåler denne å fryses hvis man
Tåler denne å fryses hvis man lager den god tid i forveien?
skal lage sånn til en
skal lage sånn til en konfirmasjon
Et triks for å dele bunnen i
Et triks for å dele bunnen i to er å kun forsiktig skjære et snitt rundt hele på midten, deretter dra en sytråd igjennom. Deles mye enklere slik :)
Husk for all del å smelte sjokoladen forsiktig i vannbad. Min klumpet seg med en gang jeg la til fløte og fikk tørr og umulig konsistens. Er ikke helt sikker på hvorfor eller hvordan det kan fikses?
Koffer ska man ha o fløte k…
Koffer ska man ha o fløte k sjokoladen. Har no kasta bort 2 plata sjokolade å har ingen sjokolade å ha på kaka pga at alt bare ble en stor klump pga fløten...
Skriv ny kommentar