Brukere online: 1468
Brukere i dag: 7350
Brukere siste 7 dager: 195488
Mormorkake er en kjempegod sjokoladekake, som serveres i snitter fylt med smørkrem.
Kaken inneholder surmelk og stekes i stor langpanne. Den ferdige kaken deles først i fire firkanter, som deretter deles på midten og fylles med smørkrem. Firkantene skjæres deretter opp i skiver, slik du ser på bildet.
Oppskriften har jeg fått av min svigermor, og kaken er en favoritt i familien.
150 g smør
4 ss kakao
8 dl kulturmelk
4 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 ss natron
9,5 dl hvetemel
Fyll:
300 g smør
3 dl melis
3 ts vaniljesukker
1 eggeplomme
Smelt smøret. Rør inn kakaopulveret slik at det løser seg opp i det varme smøret. Avkjøl blandingen.
Bland sammen kulturmelk, sukker og vaniljesukker i en bakebolle. Tilsett sjokoladesmøret og rør blandingen jevn. Rør så inn natron og deretter hvetemelet. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet (se tips).
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 - 25 minutter (sjekk med kakenål og pass på å ikke steke kaken for lenge). Avkjøl kaken i formen. Hvelv den så ut av formen og fjern bakepapiret.
Pisk sammen mykt smør og de øvrige ingrediensene til fyllet.
Kaken deles, som nevnt innledningsvis, i fire firkanter. Del disse så på midten og fyll med smørkremen.
Legg firkantene sammen igjen og skjær dem opp i skiver.
Ikke rør for mye i deigen etter at hvetemelet er tilsatt for å unngå tung og kompakt kake. Jeg pleier å røre for hånd med en ballongvisp. Da forsvinner melklumpene raskt og kaken blir myk og luftig.
Kakestykkene er veldig fine å fryse!
Skriv ny kommentar