Brukere online: 2045
Brukere i dag: 23667
Brukere siste 7 dager: 196119
150 g smør
2 ss sukker
4 ss kremfløte
4 dl hvetemel
Pynt:
eggehvite eller vann
perlesukker
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett fløte og mel og kna deigen sammen.
Rull deigen ut til lange, tynne pølser. Tvinn dem sammen to og to og del dem i passe store lengder som formes til kranser. Legg kransene på bakepapirdekkede stekeplater. Pensle over med vann eller eggehvite (se tips) og dryss over perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 12 min. La kakene avkjøle på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.
Hvis du vil ha eggfrie kaker, kan du pensle dem med vann. Personlig foretrekker jeg eggehvite fordi jeg synes at perlesukkeret henger bedre fast på kakene da.
"Kranser" oppbevares i tettsluttet kakeboks.
1 kommentar
Prøvde å lage disse kransene.
Prøvde å lage disse kransene. Det ble fiasko. Fulgte oppskriften til punkt og prikke. Så ut som det var alt for mye mel for det første. Og det var umulig å kna deigen sammen, den ville ikke sitte sammen. Noen tips?
Skriv ny kommentar