Brukere online: 861
Brukere i dag: 3894
Brukere siste 7 dager: 195445
"Den du ved nok" er like populær i Danmark som "Kvikklunsjkake" er i Norge og "Kärleksmums" er i Sverige.
Det spesielle med denne langpannekaken er at kokos blandes sammen med sjokoladeglasuren. Kjempegod kake!
Oppskriften passer til stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 4 store egg
♥ 400 g sukker
♥ 300 g smør
♥ 3,75 dl melk
♥ 5 ss kakao
♥ 5 ts vaniljesukker
♥ 4 ts bakepulver
♥ 450 g hvetemel
Glasur:
♥ 200 g smør
♥ 7 ss kaffe
♥ 3,5 ss kakao
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 375 g melis
♥ 200 g kokos (se tips)
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland med melken. Sikt sammen det tørre. Bland det tørre og smørmelken vekselsvis i eggedosisen.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter.
Lag imens sjokolade- og kokosglasuren:
Smelt smøret i en liten kjele. Rør i de øvrige ingrediensene.
Fordel glasuren over kaken når den tas ut av ovnen. Bruk en smørekniv. La kaken stå i formen til den er kald.
Del kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av pannen med en stekespade.
Herlig, dansk sjokoladekake!
Tips:
♥ Det som er typisk for denne berømte kaken er at kokosen blandes inn i sjokoladeglasuren, og ikke strøs oppå kaken. Danske oppskrifter på "Den du ved nok" varierer med mengde kokos som has i sjokoladeglasuren. Jeg har sett oppskrifter der det bare brukes 100 g kokos, og andre der det brukes opp til 300 g kokos. Bruk mengde alt ettersom hvor glad du er i kokos. Synes du sjokoladeglasuren blir før tørr i konsistensen, kan du tilsette noen spiseskjeer ekstra med kaffe eller vann.
♥ Kaken egner seg godt til frysing.
♥ Se også oppskrift på Fruens sjokoladekake, som er en tilsvarende dansk kakeoppskrift til liten langpanne.
♥
God fornøyelse! 😋
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 store egg
♥ 400 g sukker
♥ 300 g smør
♥ 3,75 dl melk
♥ 5 ss kakao
♥ 5 ts vaniljesukker
♥ 4 ts bakepulver
♥ 450 g hvetemel
Glasur:
♥ 200 g smør
♥ 7 ss kaffe
♥ 3,5 ss kakao
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 375 g melis
♥ 200 g kokos (se tips)
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland med melken. Sikt sammen det tørre. Bland det tørre og smørmelken vekselsvis i eggedosisen.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter.
Lag imens sjokolade- og kokosglasuren:
Smelt smøret i en liten kjele. Rør i de øvrige ingrediensene.
Fordel glasuren over kaken når den tas ut av ovnen. Bruk en smørekniv. La kaken stå i formen til den er kald.
Del kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av pannen med en stekespade.
♥ Det som er typisk for denne berømte kaken er at kokosen blandes inn i sjokoladeglasuren, og ikke strøs oppå kaken. Danske oppskrifter på "Den du ved nok" varierer med mengde kokos som has i sjokoladeglasuren. Jeg har sett oppskrifter der det bare brukes 100 g kokos, og andre der det brukes opp til 300 g kokos. Bruk mengde alt ettersom hvor glad du er i kokos. Synes du sjokoladeglasuren blir før tørr i konsistensen, kan du tilsette noen spiseskjeer ekstra med kaffe eller vann.
♥ Kaken egner seg godt til frysing.
♥ Se også oppskrift på Fruens sjokoladekake, som er en tilsvarende dansk kakeoppskrift til liten langpanne.
Skriv ny kommentar