Brukere online: 1603
Brukere i dag: 12946
Brukere siste 7 dager: 201409
50 g gjær
2 dl melk
150 g mykt smør
0,5 dl sukker
6-7 dl hvetemel
Fyll:
100 g mykt smør
0,5 dl sukker
1 ss vaniljesukker
Pensling:
1 egg
Pynt:
papirformer
melisdryss
Løs opp gjæren i lunken melk. Bland i sukker og mykt smør. Kna inn hvetemel (spar noe til utbakingen). La deigen heve i 10 min.
Rør imens sammen ingrediensene til fyllet. Sett muffinsformer av papir utover på to stekeplater.
Del deigen i to deler. Kjevle hver del utover til avlange leiver (bruk litt ekstra mel til utbakingen). Skjær hver leiv i 15 firkanter. Legg en liten klatt med fyll i midten og brett kantene over fyllet. Klem til skjøtene slik at du får små, runde boller. Legg disse i muffinsformene.
Hev bollene lunt i 1,5 time (se tips).
Pensle over de hevede bollene med sammenvispet egg. Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min. Avkjøl. Sikt over litt melis før servering.
Det er riktig at gjærdeigen først bare skal heve i 10 min før utbakingen og deretter i 1,5 time.
"Lureboller" er fine å fryse uten melisdryss. Gi de tinte bollene et lite melisdryss, og de ser ut som nybakte!
Skriv ny kommentar