Brukere online: 2163
Brukere i dag: 25065
Brukere siste 7 dager: 196212
150 g smør
1,5 dl sukker
3 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 små appelsiner
50 g kokesjokolade
Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt mel og bakepulver og bland i. Skrell appelsinene og skjær dem opp i små biter. Vend appelsinbitene i deigen sammen med hakket kokesjokolade.
Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 180°C i 40-45 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).
Avkjøl kaken helt i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
"Dansk formkake" oppbevares innpakket i plast. Den blir faktisk bare bedre av å stå og modne i ett døgn.
Kaken er også fin å fryse.
Se også oppskrift på "Svensk kake", som ligner, men som lages med appelsinsaft og skall i stedet for appelsinbiter.
Skriv ny kommentar