Brukere online: 242
Brukere i dag: 1597
Brukere siste 7 dager: 198221
Hva passer vel bedre som desemberkake enn en myk, krydret, deilig sirupskake? Du finner flere varianter her på Det søte liv. Denne er meget rask å lage og inneholder kaffe, rosiner, sukat og syltet appelsinskall.
Oppskriften er til liten langpanne.
100 g smør
1,5 dl lys sirup
1,5 dl sukker
1,5 dl sterk kaffe
4 dl kulturmelk
1 ts kanel
1 ts muskat
1 ts natron
1 ts bakepulver
600 g hvetemel
0,5 dl rosiner
0,5 dl apsikat
1 dl sukat
Smelt smør, sirup og sukker i en kjele. Rør i kaffe. Bland i krydder og kulturmelk. Rør så i alt det tørre. Tilsett tørket frukt til slutt.
Fordel deigen jevnt utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 45 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken helt i langpannen. Ta den ut av langpannen og fjern bakepapiret. Del kaken i snipper.
Kaken er fin å fryse!
Se også oppskrift på Prestefruens sirupskake.
Skriv ny kommentar