Havregrynsmakroner

Deilige, enkle småkaker som er fine å ha i kakeboksen!

Oppskriften gir ca. 40 stk. 

 

Ingredienser: 

♥ 175 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 1 egg
♥ 2 ss melk
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
♥ 3,5 dl havregryn (små, lettkokte)

 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør og sukker. Pisk inn egget. Rør inn melk, vaniljesukker, bakepulver og hvetemel til en jevn deig. Bland til slutt inn havregryn.

Form deigen til runde kaker som legges på bakepapirdekkede stekeplater.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 10 - 12 minutter, eller til de er gylne.

Avkjøl kakene på rist.

 

 

 

Tips: 

♥ Kakene er holdbare i tettsluttet kakeboks.

♥ Se også Småkaker med havre og melkesjokolade og Havrekaker fra Øvrebø som er basert på samme oppskrift. For andre småkaker med havregryn, se litt ulike varianter av Havremakroner

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Havregrynsmakroner
Ingredienser

♥ 175 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 1 egg
♥ 2 ss melk
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
♥ 3,5 dl havregryn (små, lettkokte)

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker. Pisk inn egget. Rør inn melk, vaniljesukker, bakepulver og hvetemel til en jevn deig. Bland til slutt inn havregryn.

Form deigen til runde kaker som legges på bakepapirdekkede stekeplater.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 10 - 12 minutter, eller til de er gylne.

Avkjøl kakene på rist.

Tips

♥ Kakene er holdbare i tettsluttet kakeboks.

♥ Se også Småkaker med havre og melkesjokolade og Havrekaker fra Øvrebø som er basert på samme oppskrift. For andre småkaker med havregryn, se litt ulike varianter av Havremakroner

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift