Brukere online: 1363
Brukere i dag: 9322
Brukere siste 7 dager: 194548
4 ss hvetemel
4 ss sukker
2 ss kakao
2 ss sammenvispet egg (se tips)
3 ss melk
3 ss matolje (se tips)
1 ts vaniljeessens
50 g mørk sjokolade (70%)
Bland sammen mel, sukker og kakao i en stor kopp (se tips). Ha i egg, melk, vaniljeessens og olje og rør med en teskje til du får en glatt deig. Rør i halvparten av den grovt hakkede sjokoladen og strø resten av sjokoladen på toppen.
Sett koppen i mikro. Stek på max styrke (opp til 1000 w) i 2-3 minutter (se tips).
Spises varm med skje rett fra koppen!
Kaken på bildet er laget i en kopp som rommer 3 dl.
Når du visper sammen et egg og bare bruker 2 ss av det sammenvispede egget, får du en kake som holder seg til kanten av koppen slik du ser på bildet. Bruker du hele egget, vil kaken heve seg over kanten (se bildet på "5-Minute Chocolate Cake" som er basert på lignende oppskrift).
Pass på at du bruker matolje med nøytral smak (ikke bruk olivenolje eller soyaolje).
Du kan bruke hakket mørk sjokolade (70% kakaoinnhold) eller mørke sjokoladelinser (70%) fra Freia som jeg har gjort her.
Sjekk konsistensen på kaken etter 2 minutter hvis du vil ha flytende kjerne. Min erfaring tilsier at kaken blir gjennomstekt ved 3 minutter, så jeg foretrekker litt kortere steketid.
Se også oppskrift på fantastisk gode "Chocolate Brownie in a Cup".
4 kommentarer
Bare lurer hvor lenge og hvor
Bare lurer hvor lenge og hvor mye skal den stå i ovnen? Jeg har ikke micro:) Du er fantastisk Kristine! Har prøvd mange av oppskriftene dine! Liker veldig godt at du har med tips på slutten<3
Jeg har bare testet i mikro,
Jeg har bare testet i mikro, så du må nesten bare prøve deg frem om du bruker ovn. Beklager at jeg ikke har noe mer nyttig svar til deg:) Tusen takk for koselig hilsen:)
Denne tok ikke mer enn 1 min
Denne tok ikke mer enn 1 min og 15 sek i min mikro, måtte prøve 2-3 ganger for å få det riktig. De 2 første gangene ble den seig som ei skosåle :-P Smakte himmelsk siste gangen :-9
Hei :) Kan man lage denne som
Hei :) Kan man lage denne som en stor mix, og gi bort? feks 4 dobble oppskriften med det tørre i et glass?
Hvor mye trenger man isåfall av mixen da til en kake trur du?
Skriv ny kommentar