Clafoutis med blåbær (Clafoutis aux myrtilles)


Clafoutis er en klassisk fransk dessertpai, som nærmest er som en bærgrateng. Det vanligste er å bruke kirsebær, se Clafoutis her på Det søte liv. Jeg har også laget Claoutis med jordbær og aprikosversjonen Clafoutis aux apricots.

I dag en nydelig og sommerlig versjon med blåbær!

 

 

 

Ingredienser:

♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 ss hvetemel
♥ 4 dl kremfløte
- -
♥ 250 g blåbær

 

Fremgangsmåte:

Visp sammen egg, sukker, vanilje, mel og kremfløte med en stålvisp.

Finn frem en ildfast form og blåbærene.

 

 

Smør formen lett med smør.

 

 

Hell 1/3 av deigen i formen.

Stek dette midt i ovnen ved 200°C i 4 minutter (se tips).

Ta formen ut av ovnen. Bland blåbærene med resten av deigen og fordel denne i formen.

Stek clafoutisen videre midt i ovnen i 25-30 minutter til, til overflaten er gyllen.

 

 

Serveres varm og nystekt!

 

 

 

Tips:

♥ Poenget med å steke litt av deigen uten blåbær først er for at det skal legge seg et tynt deiglag nederst i formen før du har på blåbærene.

♥ Clafoutis med blåbær er nydelig alene med et lite melisdryss eller servert sammen med iskrem, pisket krem eller vaniljesaus.

 

 

Jeg liker den best naturell  Smile  

 

 


♥ ♥ ♥ ♥


Ønsker dere en deilig sommerhelg!
 

Clafoutis med blåbær (Clafoutis aux myrtilles)
Ingredienser

♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 ss hvetemel
♥ 4 dl kremfløte
- -
♥ 250 g blåbær

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, sukker, vanilje, mel og kremfløte med en stålvisp.

Finn frem en ildfast form og blåbærene. Smør formen lett med smør.

Hell 1/3 av deigen i formen. Stek dette midt i ovnen ved 200°C i 4 minutter (se tips).

Ta formen ut av ovnen. Bland blåbærene med resten av deigen og fordel denne i formen.

Stek clafoutisen videre midt i ovnen i 25-30 minutter til, til overflaten er gyllen.

Tips

♥ Poenget med å steke litt av deigen uten blåbær først er for at det skal legge seg et tynt deiglag nederst i formen før du har på blåbærene.

♥ Clafoutis med blåbær er nydelig alene med et lite melisdryss eller servert sammen med iskrem, pisket krem eller vaniljesaus.

3 kommentarer

Hei Kristine. Jeg skal lage clafoutis med bjørnebær til helgen og sammenligner din oppskrift med Julia Child sin. Hun bruker melk, ikke fløte - og mye mer bær. Kan du si noe om hvordan du har kommet fram til din oppskrift? Har du prøvd flere? Smaker den bedre? Lettere å få til? Takknemlig for svar. Anette :)

Hei!
Hvor stor form skal kaken lages i?

Skikkelig god og enkel oppskrift takk for tips om å steke bunnen litt først!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift