Brukere online: 1561
Brukere i dag: 8605
Brukere siste 7 dager: 195509
DETTE ER EN KAKE JEG FIKK LYST PÅ I DAG!
Kaken består av en myk sjokoladekakebunn som fylles med en tykk og kremete og himmelsk god mascarponekrem, og så masse hjemmelaget karamell og et dryss mandler.
Rett og slett en vidunderlig god kake!
Lett å bli fristet her, ja...
Oh la la !
Ingredienser:
Sjokoladekake:
♥ 4 egg
♥ 350 g sukker
♥ 200 g smør
♥ 3 ss kakao
♥ 200 g hvetemel
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
Karamell:
♥ 300 g sukker
♥ 3 ss glukose
♥ 6 ss vann
♥ 85 g usaltet smør
♥ 7 ss kremfløte
♥ 1 ts maldonsalt
Mascarponekrem:
♥ 750 g mascarpone
♥ 150 g melis
♥ 3 ts vaniljesukker
Pynt:
♥ 40 g mandelflak
Fremgangsmåte:
Sjokoladekake:
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smøret og tilsett kakaopulveret. Rør til kakaoen har løst seg opp og vend blandingen i eggedosisen.
Sikt i de tørre ingrediensene og bland deigen forsiktig sammen.
Hell deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen, før du tar den ut av formen og deler den i to bunner.
Karamell:
Til karamellen has sukker, glukose og vann i en kjele. Kok opp blandingen og la den småkoke under omrøring til den når 113°C. Ta kjelen av platen og tilsett smøret. Rør til smøret har smeltet og tilsett deretter kremfløten og saltet.
Avkjøl karamellen i kjøleskapet til den har passe tykk konsistens.
Mascarponekrem:
Til mascarponekremen piskes mascarponeosten sammen med melis og vaniljesukker.
Montering:
Legg den nederste kakebunnen på et fat.
Smør over halvparten av mascarponekremen og ringle over litt av karamellen.
Legg på den andre kakebunnen.
Smør resten av mascarponekremen jevnt over hele kaken og hell over resten av karamellen.
Pynt med mandelflak.
FANTASTICO!
Tips:
♥ Det går fint å lage kakebunnen dagen i forveien. Pakk den inn i plast så den ikke blir tørr. Ønsker du å lage karamellen dagen i forkant, går det også fint. Hvis du synes den blir for stiv av å stå i kjøleskapet over natten, kan du la karamellen stå i romtemperatur igjen i noen timer (eller varme den litt i mikroen), så vil karamellen mykne igjen.
♥ Du trenger ikke å bruke all karamellen oppå kaken, tilpass mengden alt etter hva du synes blir fint. Karamell du får til overs kan du ha i en liten skål og servere ved siden av. En klatt vaniljeis er nydelig til denne kaken, og da er det også fint å ha noe ekstra karamell til å ha over isen.
♥ Vær forberedt på at dette kan bli en litt klissete kake, men det er også veldig deilig!
Har du lyst, har du lov!
Det finnes alltid en anledning...
Nam nam...
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Sjokoladekake:
♥ 4 egg
♥ 350 g sukker
♥ 200 g smør
♥ 3 ss kakao
♥ 200 g hvetemel
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
Karamell:
♥ 300 g sukker
♥ 3 ss glukose
♥ 6 ss vann
♥ 85 g usaltet smør
♥ 7 ss kremfløte
♥ 1 ts maldonsalt
Mascarponekrem:
♥ 750 g mascarpone
♥ 150 g melis
♥ 3 ts vaniljesukker
Pynt:
♥ 40 g mandelflak
Sjokoladekake:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og tilsett kakaopulveret. Rør til kakaoen har løst seg opp og vend blandingen i eggedosisen. Sikt i de tørre ingrediensene og bland deigen forsiktig sammen.
Hell deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen, før du tar den ut av formen og deler den i to bunner.
Karamell:
Til karamellen has sukker, glukose og vann i en kjele. Kok opp blandingen og la den småkoke under omrøring til den når 113°C. Ta kjelen av platen og tilsett smøret. Rør til smøret har smeltet og tilsett deretter kremfløten og saltet. Avkjøl karamellen i kjøleskapet til den har passe tykk konsistens.
Mascarponekrem:
Til mascarponekremen piskes mascarponeosten sammen med melis og vaniljesukker.
Montering:
Legg den nederste kakebunnen på et fat. Smør over halvparten av mascarponekremen og ringle over litt av karamellen.
Legg på den andre kakebunnen. Smør resten av mascarponekremen jevnt over hele kaken og hell over resten av karamellen.
Pynt med mandelflak.
♥ Det går fint å lage kakebunnen dagen i forveien. Pakk den inn i plast så den ikke blir tørr. Ønsker du å lage karamellen dagen i forkant, går det også fint. Hvis du synes den blir for stiv av å stå i kjøleskapet over natten, kan du la karamellen stå i romtemperatur igjen i noen timer (eller varme den litt i mikroen), så vil karamellen mykne igjen.
♥ Du trenger ikke å bruke all karamellen oppå kaken, tilpass mengden alt etter hva du synes blir fint. Karamell du får til overs kan du ha i en liten skål og servere ved siden av. En klatt vaniljeis er nydelig til denne kaken, og da er det også fint å ha noe ekstra karamell til å ha over isen.
♥ Vær forberedt på at dette kan bli en litt klissete kake, men det er også veldig deilig!
3 kommentarer
Åhh den ser jättegod ut! Det
Åhh den ser jättegod ut! Det har du gjort bra! =) STOR KRAM! ♡
Må man eie termometer
Må man eie termometer/temperaturmåler for å vite at karamellen når 113 celsius, eller kan man ta øyemål på når det er ferdig?
Karamellsausen blir ikke brun
Karamellsausen blir ikke brun. Hvordan får man det til?
Skriv ny kommentar