Solbærkake med kokostosca

Hei!

Det er virkelig herlig å bake med bær som er i sesong nå i august! 

Dette er en fantastisk god langpannekake med deilige solbær og herlig, småseig, karamellisert kokosglasur på toppen.

Åh nam!  Yum  

 

 

Det går fint å bytte ut solbærene med andre typer bær, slik som blåbær, rips, bjørnebær eller bringebær. Se også Eplekake i langpanne med kokostosca

Oppskriften passer til stor langpanne. 

 

Ingredienser:

Solbærkake:
♥ 5 egg
♥ 5 dl sukker
♥ 250 g smør
♥ 2 dl melk
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 ss bakepulver
♥ 8 dl hvetemel
♥ 250 g solbær (se tips)

Kokostosca:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 3 dl sukker
♥ 2 dl lys sirup
♥ 150 g smør
♥ 400 g kokos


Fremgangsmåte:

Solbærkake:

Pisk egg og sukker til lys og tykk eggedosis.

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett melken. 

Sikt vaniljesukker og bakepulver sammen med halvparten av hvetemelet. Vend dette i eggedosisen. Rør deretter inn smørmelken. 

Vend så forsiktig inn resten av hvetemelet med en slikkepott (ikke rør mer i deigen enn nødvendig, se tips).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm) og jevn til overflaten. 

 

 

Dryss over solbærene (se tips).

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter. 

 

 


Kokostosca:

Lag kokostosca mens kaken steker: Ha fløte, sukker, sirup og smør i en middels stor kjele.

 

 

 

Varm opp til smøret har smeltet. Vend så inn kokos.

 

 

Gi blandingen et raskt oppkok mens du rører hele tiden, slik at kokosen ikke setter seg i bunnen av kjelen og blir brent. La den deretter småkoke i 5 minutter mens du fortsetter å røre hele tiden, til glasuren får en gyllenbrun farge.

Ta kjelen av platen.

Når kaken har stekt 30 minutter, tas den ut av ovnen og avkjøles i noen minutter.

Fordel så kokosblandingen jevnt over kaken og stryk den forsiktig utover.

 

 

Sett kaken tilbake midt i ovnen og stek den videre ved 180°C i ca. 15 minutter til. 

 

 

Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles helt før du skjærer den i firkanter. 

 

 

Fristende, saftige kakebiter med mye smak! 

 

 

Supergod kake! 

 

 

Tips:

♥ Ikke rør mer i deigen enn nødvendig etter at du har tilsatt melet, så sikrer du at kaken blir lett og luftig. 

♥ Jeg brukte her friske solbær. Det går som sagt veldig fint å lage denne kaken med rips, bringebær, blåbær eller bjørnebær (del store bær i mindre biter før du har dem utover deigen).

♥ Det går fint å bruke frosne bær. De trenger i så fall ikke å tines før de fordeles over deigen. 

♥ Kakebitene er kjempefine å fryse! 

Se også oppskrift på Brownies med kokostosca og Sjokoladeruter med kokostosca

 

 

Dette er en deilig kake som rekker til mange, fine kaffestunder! 

Nyt og kos deg!  Smile

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Solbærkake med kokostosca
Ingredienser

Solbærkake:
♥ 5 egg
♥ 5 dl sukker
♥ 250 g smør
♥ 2 dl melk
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 ss bakepulver
♥ 8 dl hvetemel
♥ 250 g solbær (se tips)

Kokostosca:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 3 dl sukker
♥ 2 dl lys sirup
♥ 150 g smør
♥ 400 g kokos

Fremgangsmåte

Solbærkake:
Pisk egg og sukker til lys og tykk eggedosis.

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett melken. 

Sikt vaniljesukker og bakepulver sammen med halvparten av hvetemelet. Vend dette i eggedosisen. Rør deretter inn smørmelken. 

Vend så forsiktig inn resten av hvetemelet med en slikkepott (ikke rør mer i deigen enn nødvendig, se tips).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm) og jevn til overflaten. 

Dryss over solbærene (se tips).

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter. 

Kokostosca:
Lag kokostosca mens kaken steker: Ha fløte, sukker, sirup og smør i en middels stor kjele. Varm opp til smøret har smeltet. Vend så inn kokos.

Gi blandingen et raskt oppkok mens du rører hele tiden, slik at kokosen ikke setter seg i bunnen av kjelen og blir brent. La den deretter småkoke i 5 minutter mens du fortsetter å røre hele tiden, til glasuren får en gyllenbrun farge. Ta kjelen av platen.

Når kaken har stekt 30 minutter, tas den ut av ovnen og avkjøles i noen minutter.

Fordel så kokosblandingen jevnt over kaken og stryk den forsiktig utover.

Sett kaken tilbake midt i ovnen og stek den videre ved 180°C i ca. 15 minutter til. 

Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles helt før du skjærer den i firkanter. 

Tips

♥ Ikke rør mer i deigen enn nødvendig etter at du har tilsatt melet, så sikrer du at kaken blir lett og luftig. 

♥ Jeg brukte her friske solbær. Det går som sagt veldig fint å lage denne kaken med rips, bringebær, blåbær eller bjørnebær (del store bær i mindre biter før du har dem utover deigen).

♥ Det går fint å bruke frosne bær. De trenger i så fall ikke å tines før de fordeles over deigen. 

♥ Kakebitene er kjempefine å fryse! 

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift