Brukere online: 1391
Brukere i dag: 10304
Brukere siste 7 dager: 194601
Hei!
Det er virkelig herlig å bake med bær som er i sesong nå i august!
Dette er en fantastisk god langpannekake med deilige solbær og herlig, småseig, karamellisert kokosglasur på toppen.
Åh nam!
Det går fint å bytte ut solbærene med andre typer bær, slik som blåbær, rips, bjørnebær eller bringebær. Se også Eplekake i langpanne med kokostosca.
Oppskriften passer til stor langpanne.
Ingredienser:
Solbærkake:
♥ 5 egg
♥ 5 dl sukker
♥ 250 g smør
♥ 2 dl melk
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 ss bakepulver
♥ 8 dl hvetemel
♥ 250 g solbær (se tips)
Kokostosca:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 3 dl sukker
♥ 2 dl lys sirup
♥ 150 g smør
♥ 400 g kokos
Fremgangsmåte:
Solbærkake:
Pisk egg og sukker til lys og tykk eggedosis.
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett melken.
Sikt vaniljesukker og bakepulver sammen med halvparten av hvetemelet. Vend dette i eggedosisen. Rør deretter inn smørmelken.
Vend så forsiktig inn resten av hvetemelet med en slikkepott (ikke rør mer i deigen enn nødvendig, se tips).
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm) og jevn til overflaten.
Dryss over solbærene (se tips).
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter.
Kokostosca:
Lag kokostosca mens kaken steker: Ha fløte, sukker, sirup og smør i en middels stor kjele.
Varm opp til smøret har smeltet. Vend så inn kokos.
Gi blandingen et raskt oppkok mens du rører hele tiden, slik at kokosen ikke setter seg i bunnen av kjelen og blir brent. La den deretter småkoke i 5 minutter mens du fortsetter å røre hele tiden, til glasuren får en gyllenbrun farge.
Ta kjelen av platen.
Når kaken har stekt 30 minutter, tas den ut av ovnen og avkjøles i noen minutter.
Fordel så kokosblandingen jevnt over kaken og stryk den forsiktig utover.
Sett kaken tilbake midt i ovnen og stek den videre ved 180°C i ca. 15 minutter til.
Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles helt før du skjærer den i firkanter.
Fristende, saftige kakebiter med mye smak!
Supergod kake!
Tips:
♥ Ikke rør mer i deigen enn nødvendig etter at du har tilsatt melet, så sikrer du at kaken blir lett og luftig.
♥ Jeg brukte her friske solbær. Det går som sagt veldig fint å lage denne kaken med rips, bringebær, blåbær eller bjørnebær (del store bær i mindre biter før du har dem utover deigen).
♥ Det går fint å bruke frosne bær. De trenger i så fall ikke å tines før de fordeles over deigen.
♥ Kakebitene er kjempefine å fryse!
Se også oppskrift på Brownies med kokostosca og Sjokoladeruter med kokostosca.
Dette er en deilig kake som rekker til mange, fine kaffestunder!
Nyt og kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Solbærkake:
♥ 5 egg
♥ 5 dl sukker
♥ 250 g smør
♥ 2 dl melk
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 ss bakepulver
♥ 8 dl hvetemel
♥ 250 g solbær (se tips)
Kokostosca:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 3 dl sukker
♥ 2 dl lys sirup
♥ 150 g smør
♥ 400 g kokos
Solbærkake:
Pisk egg og sukker til lys og tykk eggedosis.
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett melken.
Sikt vaniljesukker og bakepulver sammen med halvparten av hvetemelet. Vend dette i eggedosisen. Rør deretter inn smørmelken.
Vend så forsiktig inn resten av hvetemelet med en slikkepott (ikke rør mer i deigen enn nødvendig, se tips).
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm) og jevn til overflaten.
Dryss over solbærene (se tips).
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter.
Kokostosca:
Lag kokostosca mens kaken steker: Ha fløte, sukker, sirup og smør i en middels stor kjele. Varm opp til smøret har smeltet. Vend så inn kokos.
Gi blandingen et raskt oppkok mens du rører hele tiden, slik at kokosen ikke setter seg i bunnen av kjelen og blir brent. La den deretter småkoke i 5 minutter mens du fortsetter å røre hele tiden, til glasuren får en gyllenbrun farge. Ta kjelen av platen.
Når kaken har stekt 30 minutter, tas den ut av ovnen og avkjøles i noen minutter.
Fordel så kokosblandingen jevnt over kaken og stryk den forsiktig utover.
Sett kaken tilbake midt i ovnen og stek den videre ved 180°C i ca. 15 minutter til.
Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles helt før du skjærer den i firkanter.
♥ Ikke rør mer i deigen enn nødvendig etter at du har tilsatt melet, så sikrer du at kaken blir lett og luftig.
♥ Jeg brukte her friske solbær. Det går som sagt veldig fint å lage denne kaken med rips, bringebær, blåbær eller bjørnebær (del store bær i mindre biter før du har dem utover deigen).
♥ Det går fint å bruke frosne bær. De trenger i så fall ikke å tines før de fordeles over deigen.
♥ Kakebitene er kjempefine å fryse!
Skriv ny kommentar