Mango- og avokadosalat

Mango- og avokadosalat med rødløk, chili, koriander og granateplekjerner er skikkelig friskt, fargerikt og smakfullt tilbehør til mange slags retter.

Spesielt godt til stekt laks (gjerne med asiatisk smak, se digg og sticky Laks Teriyaki med mango- og avokadosalat). Også nydelig til asiatiske nudler, taco og andre meksikanske retter, grillmat osv.  

 


Oppskriften gir ca. 4 porsjoner.


Ingredienser:

♥ 2 store, modne mango
♥ 2 store, modne avokado
♥ 1 rødløk
♥ 1 chili
♥ 1 bunt fersk koriander
♥ 0,5 granateple, renset

Dressing:
♥ 4 ss olivenolje
♥ 1 ss hvitvinseddik
♥ 2 lime, presset saft
♥ kvernet salt og pepper

 


Fremgangsmåte: 

Rens mango og avokado og skjær opp i biter. 

Skrell rødløken og skjær den først i skiver. Hvis du ønsker mindre sterk løksmak, kan løkskivene legges i kaldt vann i 30 minutter før løken hakkes opp. 

Finhakk chilien (jeg fjerner frøene inni chilien for å unngå at salaten blir for sterk).

 

 

Bland sammen ingrediensene til dressingen.

 

 

Hell dette over ingrediensene i bollen og vend forsiktig om slik at salaten blir godt blandet. Vend inn grovt hakkede korianderblader og mesteparten av granateplekjernene, før du har salaten over i en serveringsskål.

Pynt med resten av granateplekjernene.

 

 

Oppbevares kjølig frem til servering.

 

 


Tips: 

♥ Hvis du ikke liker for sterk mat, kan du redusere mengden chili. Det har også veldig mye si om du fjerner frøene inni chilien før du hakker den opp. 

♥ Det å legge løk i kaldt vann en stund er smart når du lager retter med rå løk og du ikke ønsker at løksmaken skal bli for dominerende.

♥ Avokadoen kan bli misfarget av å stå for lenge, men det hjelper om du er nøye med at bitene får dressing med limesaft på seg.

♥ Salaten bør serveres samme dag som den er laget. 

 

Mango- og avokadosalat med nydelige farger og smaker! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Mango- og avokadosalat
Ingredienser

♥ 2 store, modne mango
♥ 2 store, modne avokado
♥ 1 rødløk
♥ 1 chili
♥ 1 bunt fersk koriander
♥ 0,5 granateple, renset

Dressing:
♥ 4 ss olivenolje
♥ 1 ss hvitvinseddik
♥ 2 lime, presset saft
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Rens mango og avokado og skjær opp i biter. 

Skrell rødløken og skjær den først i skiver. Hvis du ønsker mindre sterk løksmak, kan løkskivene legges i kaldt vann i 30 minutter før løken hakkes opp. 

Finhakk chilien (jeg fjerner frøene inni chilien for å unngå at salaten blir for sterk).

Bland sammen ingrediensene til dressingen.

Hell dette over ingrediensene i bollen og vend forsiktig om slik at salaten blir godt blandet. Vend inn grovt hakkede korianderblader og mesteparten av granateplekjernene, før du har salaten over i en serveringsskål.

Pynt med resten av granateplekjernene.

Oppbevares kjølig frem til servering.

Tips

♥ Hvis du ikke liker for sterk mat, kan du redusere mengden chili. Det har også veldig mye si om du fjerner frøene inni chilien før du hakker den opp. 

♥ Det å legge løk i kaldt vann en stund er smart når du lager retter med rå løk og du ikke ønsker at løksmaken skal bli for dominerende.

♥ Avokadoen kan bli misfarget av å stå for lenge, men det hjelper om du er nøye med at bitene får dressing med limesaft på seg.

♥ Salaten bør serveres samme dag som den er laget. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift