Flødebolledessert (kokosbolledessert) med makroner og bringebær

I Danmark er det populært å bruke kokosboller i kaker og desserter.

Se blant annet Flødebollekage (Dansk dessert med kokosboller) og Flødebollelagkage (Dansk bløtkake med kokosboller)

Her kommer en dansk "Flødebolledessert med makroner og hindbær".

Desserten består av kokosboller, fløtekrem, enkle mandelmakroner og bringebær, som legges lagvis i en dyp serveringsskål.

 

 

Populær kremdessert, som er superenkel å lage!  😃

 

Ingredienser: 

♥ 25 små mandelmakroner (se tips)
♥ 12 kokosboller
♥ 300 g bringebær
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem mandelmakroner (se oppskrift HER), kokosboller og bringebær. 

Pisk kremfløte og melis til tykk og fløyelsmyk fløtekrem. 

 

 

Legg mandelmakroner i bunnen av en serveringsskål.

 

 

Skjær kokosboller i store biter og legg dem oppå makronene. 

 

 

Fordel over krem og bringebær.

 

 

Gjenta å legge makroner, kokosboller, krem og bringebær lagvis. 

 

 

Sett desserten i kjøleskapet i 30 minutter før servering. 

 

 

Denne desserten ser faktisk nokså imponerende ut selv om den er superenkel!  😊

 

 

Så er det bare å forsyne seg!  Heart

 

 

 

Tips: 

♥ Jeg har her brukt Enkle mandelmakroner med marsipan, som er veldig lettvinte å lage med (ekte) marsipan og eggehviter. Disse kan lages flere dager i forveien. 

♥ Kokosboller fås kjøpt i de fleste store matbutikkene.

♥ Desserten bør serveres samme dag, men kan gjerne lages noen timer før servering. Da mykner kokosbollene og makronene, og smakene blander seg godt sammen. Viktig at den står i kjøleskapet frem til servering slik at fløtekremen ikke blir dårlig. 

♥ I stedet for fløtekrem kan du bruke mascarponekrem

♥ Jeg brukte bringebær, men det er ikke noe i veien for bruke jordbær, blåbær eller andre bær.  

♥ Jeg brukte her en stor serveringsbolle. Du kan alternativt lage desserten direkte i porsjonsglass. 

 

God fornøyelse!  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Flødebolledessert (kokosbolledessert) med makroner og bringebær
Ingredienser

♥ 25 små mandelmakroner (se tips)
♥ 12 kokosboller
♥ 300 g bringebær
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis

Fremgangsmåte

Finn frem mandelmakroner (se oppskrift HER), kokosboller og bringebær. 

Pisk kremfløte og melis til tykk og fløyelsmyk fløtekrem. 

Legg mandelmakroner i bunnen av en serveringsskål.

Skjær kokosboller i store biter og legg dem oppå makronene. 

Fordel over krem og bringebær.

Gjenta å legge makroner, kokosboller, krem og bringebær lagvis. 

Sett desserten i kjøleskapet i 30 minutter før servering. 

Tips

♥ Jeg har her brukt Enkle mandelmakroner med marsipan, som er veldig lettvinte å lage med (ekte) marsipan og eggehviter. Disse kan lages flere dager i forveien. 

♥ Kokosboller fås kjøpt i de fleste store matbutikkene.

♥ Desserten bør serveres samme dag, men kan gjerne lages noen timer før servering. Da mykner kokosbollene og makronene, og smakene blander seg godt sammen. Viktig at den står i kjøleskapet frem til servering slik at fløtekremen ikke blir dårlig. 

♥ I stedet for fløtekrem kan du bruke mascarponekrem

♥ Jeg brukte bringebær, men det er ikke noe i veien for bruke jordbær, blåbær eller andre bær.  

♥ Jeg brukte her en stor serveringsbolle. Du kan alternativt lage desserten direkte i porsjonsglass. 

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift