Kvikk Lunsj-snurrer med vaniljekrem og appelsin

Hei dere! 

Nå er det lurt å planlegge årets påskebakst! 😃 Dette er en påske-edition av Kvikk Lunsj-snurrer, som har vært populære her på Det søte liv i flere år. Denne gangen har jeg hatt revet appelsinskall i fyllet sammen med hakket Kvikk Lunsj, og dessuten fylt hver bolle med hjemmelaget vaniljekrem.

Kvikk Lunsj-snurrene glaseres med appelsinglasur og toppes med revet melkesjokolade.

 

 

Fantastisk god gjærbakst! 

 

 

Ingredienser: 

Gjærdeig: 
 5 dl helmelk
 150 g smør
 125 g melis
 50 g gjær
 0,5 ts kardemomme
 750 g hvetemel

Fyll:
 50 g smør
 8 stk Kvikk Lunsj
 revet skall av 1 appelsin

Vaniljekrem
 5 dl kremfløte
 1 ss vaniljepasta (se tips)
 25 g maisenna
 125 g sukker
 4 eggeplommer
(eller bruk 5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem)

Appelsinglasur:
3 dl melis
presset saft av 1 appelsin

Pynt:
 50 g melkesjokolade

 

Fremgangsmåte: 

Hjemmelaget vaniljekrem: 

Start gjerne kvelden i forveien med å lage klar vaniljekremen.

Kok opp kremfløte og tilsett vaniljepasta (se tips). 

I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen.

Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen.

Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.

Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til.

Sett så vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk (gjerne over natten, men dekk da over med litt plastfolie så det ikke danner seg snerk på overflaten).

 

 

Gjærdeig:

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (heller litt for kald, enn for varm, ellers drepes gjæren og du får tunge boller).

Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. Hev deigen i 30 minutter.
 

Fyll og steking:

Kjevle ut deigen til en stor rektangel på melet bakebord. Smør på mykt, romtemperert smør i et jevnt lag. Hakk Kvikk Lunsj-sjokoladene opp i biter og dryss over deigen.

Vask appelsinen godt og riv fine strimler av appelsinskallet.

 

 

Dryss appelsinskallet over den hakkede Kvikk Lunsj-sjokoladen. 

 

 

Rull sammen deigen fra langsiden til en stram rull.

Skjær rullen i tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater.

 

 

La snurrene etterheve i 30 minutter.

Ha vaniljekremen i en sprøytepose. Klem ned en stor grop i hver bolle.

 

 

Sprøyt gropene fulle med vaniljekrem.

 

 

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 10–12 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl bollene på platen.

 

Pynt: 

Rør melis sammen med presset appelsinsaft så du får en passe tykk appelsinglasur. 

Ringle appelsinglasur over bollene.

 

 

Riv over melkesjokolade. 

 

 

 

Utrolig deilige Kvikk Lunsj-snurrer med sjokolade- og appelsinsmak og masse vaniljekrem! 

 

 

En ny påskefavoritt!  😍

 

 

Tips:

Vaniljepasta er en mørk vaniljesirup som gir veldig god vaniljesmak på vaniljekremen. Fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. Du kan alternativt bruke vaniljeekstrakt. 

 Jeg har her brukt min yndlingsoppskrift på gjærdeig fra Verdens beste boller (halv porsjon). Du kan selvsagt bruke hvilken som helst type annen gjærdeig til å lage snurrer med Kvikk lunsj. Smile 

 

 

 Kjekssjokoladen Kvikk Lunsj fås kjøpt i alle norske kiosker og matbutikker. Bruker du 8 pk som jeg har gjort her, får du skikkelig digg smak på snurrene! 

 Kvikk Lunsj-snurrene smaker aller best samme dag de er laget. Bollene er kjempefine å fryse.

 

 

Kos deg! 😋

 

 

 

      

Kvikk Lunsj-snurrer med vaniljekrem og appelsin
Ingredienser

Gjærdeig: 
 5 dl helmelk
 150 g smør
 125 g melis
 50 g gjær
 0,5 ts kardemomme
 750 g hvetemel

Fyll:
 50 g smør
 8 stk Kvikk Lunsj
 revet skall av 1 appelsin

Vaniljekrem
 5 dl kremfløte
 1 ss vaniljepasta (se tips)
 25 g maisenna
 125 g sukker
 4 eggeplommer
(eller bruk 5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem)

Appelsinglasur:
3 dl melis
presset saft av 1 appelsin

Pynt:
 50 g melkesjokolade

Fremgangsmåte

Hjemmelaget vaniljekrem: 
Start gjerne kvelden i forveien med å lage klar vaniljekremen.

Kok opp kremfløte og tilsett vaniljepasta (se tips). I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen. Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen. Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.

Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til. Sett så vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk (gjerne over natten, men dekk da over med litt plastfolie så det ikke danner seg snerk på overflaten).

Gjærdeig:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (heller litt for kald, enn for varm, ellers drepes gjæren og du får tunge boller).

Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. Hev deigen i 30 minutter.

Fyll og steking:
Kjevle ut deigen til en stor rektangel på melet bakebord. Smør på mykt, romtemperert smør i et jevnt lag. Hakk Kvikk Lunsj-sjokoladene opp i biter og dryss over deigen. Vask appelsinen godt og riv fine strimler av appelsinskallet. Dryss appelsinskallet over den hakkede Kvikk Lunsj-sjokoladen. 

Rull sammen deigen fra langsiden til en stram rull. Skjær rullen i tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. La snurrene etterheve i 30 minutter.

Ha vaniljekremen i en sprøytepose. Klem ned en stor grop i hver bolle. Sprøyt gropene fulle med vaniljekrem.

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 10–12 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl bollene på platen.

Pynt: 
Rør melis sammen med presset appelsinsaft så du får en passe tykk appelsinglasur. 

Ringle appelsinglasur over bollene. Riv over melkesjokolade. 

Tips

Vaniljepasta er en mørk vaniljesirup som gir veldig god vaniljesmak på vaniljekremen. Fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. Du kan alternativt bruke vaniljeekstrakt. 

 Jeg har her brukt min yndlingsoppskrift på gjærdeig fra Verdens beste boller (halv porsjon). Du kan selvsagt bruke hvilken som helst type annen gjærdeig til å lage snurrer med Kvikk lunsj. Smile 

 Kjekssjokoladen Kvikk Lunsj fås kjøpt i alle norske kiosker og matbutikker. Bruker du 8 pk som jeg har gjort her, får du skikkelig digg smak på snurrene! 

 Kvikk Lunsj-snurrene smaker aller best samme dag de er laget. Bollene er kjempefine å fryse.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift