Kvikk Lunsj-snurrer


Hei vinterferie!  Smile  

Duftende, varm gjærbakst er noe av det beste i livet!  Heart  

Dessuten er det skikkelig hyggelig med hjemmebakst i vinterferien.

 

 

Her har jeg laget store, luftige snurrer som er fylt med smør og masse hakket Kvikk Lunsj-sjokolade. På toppen har jeg drysset hakkede mandler og perlesukker.

Dette ble fantastisk gode boller!

 

 

Ingredienser:

Gjærdeig:
5 dl helmelk
150 g smør
125 g melis
50 g gjær
0,5 ts kardemomme
750 g hvetemel

Fyll:
50 g smør
8 stk Kvikk Lunsj

Pensling og pynt:
1 egg
1 ss melk
30 g fint hakkede mandler
2 ss perlesukker

 

Fremgangsmåte:

Gjærdeig:

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (heller litt for kald, enn for varm, ellers drepes gjæren og du får tunge boller).

Rør gjæren ut i væsken.

Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. Hev deigen i 30 minutter.


Fyll og steking:

Kjevle ut deigen til en stor rektangel på melet bakebord.

 

 

Smør på mykt, romtemperert smør i et jevnt lag.

 

 

Hakk Kvikk Lunsj-sjokoladene opp i biter og dryss over deigen.

 

 

Rull sammen deigen fra langsiden til en stram rull.

Skjær rullen i tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater.

 

 

La snurrene etterheve i 30 minutter.

 

 

Visp egget sammen med litt melk i en kopp og pensle over snurrene. Dryss over fint hakkede mandler og perlesukker.

 

 

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

Det dufter så utrolig godt av disse bollene når de er nystekte! 

 

 

  Yum  Yum  Yum  

 

 

Ferie og boller - kan det bli bedre..  Grin  

 

 


Tips:

Jeg har her brukt min yndlingsoppskrift på gjærdeig fra Verdens beste boller (halv porsjon). Du kan selvsagt bruke hvilken som helst type annen gjærdeig til å lage snurrer med Kvikk Lunsj. Smile 

Kjekssjokoladen Kvikk Lunsj fås kjøpt i alle norske kiosker og matbutikker. Bruker du 8 pk som jeg har gjort her, får du skikkelig digg smak på snurrene! 

 

 

Kvikk Lunsj-snurrer smaker aller best samme dag de er laget. Bollene er kjempefine å fryse.

 

 

Disse snurrene er også supre til påske!  Se da også Kvikk Lunsj-snurrer med vaniljekrem og appelsin.

Se også Kvikk Lunsj-boller her på Det søte liv.

 

 

Kos deg! 

 Smile Klem fra meg

 




    

Kvikk Lunsj-snurrer
Ingredienser

5 dl helmelk
150 g smør
125 g melis
50 g gjær
0,5 ts kardemomme
750 g hvetemel

Fyll:
50 g smør
8 stk Kvikk Lunsj

Pensling og pynt:
1 egg
1 ss melk
30 g fint hakkede mandler
2 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Gjærdeig:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (heller litt for kald, enn for varm, ellers drepes gjæren og du får tunge boller).

Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. Hev deigen i 30 minutter.

Fyll og steking:
Kjevle ut deigen til en stor rektangel på melet bakebord. Smør på mykt, romtemperert smør i et jevnt lag. Hakk Kvikk Lunsj-sjokoladene opp i biter og dryss over deigen.

Rull sammen deigen fra langsiden til en stram rull. Skjær rullen i tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. La snurrene etterheve i 30 minutter.

Visp egget sammen med litt melk i en kopp og pensle over snurrene. Dryss over fint hakkede mandler og perlesukker.

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte.

Tips

Jeg har her brukt min yndlingsoppskrift på gjærdeig fra Verdens beste boller (halv porsjon). Du kan selvsagt bruke hvilken som helst type annen gjærdeig til å lage snurrer med Kvikk lunsj. Smile 

Kjekssjokoladen Kvikk Lunsj fås kjøpt i alle norske kiosker og matbutikker. Bruker du 8 pk som jeg har gjort her, får du skikkelig digg smak på snurrene! 

Kvikk Lunsj-snurrer smaker aller best samme dag de er laget. Bollene er kjempefine å fryse.

Disse snurrene er også supre til påske! Se også Kvikk Lunsj-snurrer med vaniljekrem og appelsin og Kvikk Lunsj-boller her på Det søte liv.

6 kommentarer

Hei Kristine,
Disse tror jeg barna, og antageligvis oss voksne også vil elske.
Jeg lurer på hvor stort du kjevler rektangelet (cm*cm)?

Som svar på av Anne-Marie H. Gaasø (ikke bekreftet)

Ja, dette er boller alle vil like! :-) Ikke så nøye, men kjevler ut en leiv som vel er ca. 30 x 40 cm (som en stor langpanne omtrent).

WOW! Disse var fantastisk gode! Barn og voksne elsket disse bollene ;-) Takk for god oppskrift!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift